• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse wereldkampioenen krijgen heldenonthaal op de Champs Elysées

  De wereldkampioenen maakten een paradetocht op de Champs Elysées.

  De Franse nationale ploeg is terug in eigen land na het veroveren van de wereldtitel. Een dolenthousiaste menigte bezorgde Les Bleus een onvergetelijk onthaal op de Champs Elysées . Nadien werden ze ook nog in het Elysée ontvangen door president Emmanuel Macron.

  20 jaar na de wereldtitel in eigen land kwam Frankrijk ook op het WK in Rusland als eindlaureaat uit de bus. In de finale tegen Kroatië won het met 4-2 en dat werd vandaag uitgebreid gevierd in Parijs.

   

  De Franse wereldkampioenen landden maandagavond op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Doelman en aanvoerder Hugo Lloris, die de trofee vasthield, was de eerste die het vliegtuig verliet. Bovenaan de trap werd hij begroet door minister van Sport Laura Flessel. Het hele team begaf zich daarna naar een podium op de tarmac voor een groepsfoto.

   

  Het moment suprême volgde nadien op de Champs Elysées. De kersverse wereldkampioenen maakten een paradetocht in een open bus en werden toegejuicht door tienduizenden dolenthousiaste fans. Het team zakte vervolgens af naar het Elysée voor een officiële ontvangst bij president Emmanuel Macron.

   

  Die had nog een boodschap voor Les Bleus: "Verander vooral niet. Bedankt om de beker mee naar huis te brengen, om ons trots te maken en om het truitje nat te maken. Bedankt om een eenheid te vormen. Vergeet nooit vanwaar jullie komen. Dit is Frankrijk!"

  De Franse ploeg, met kapitein Lloris voorop, landt in Parijs:

  Paradetocht in open bus op de Champs Elysées:

  President Macron viert mee feest: