• home
 • video
 • pas verschenen

  Daley Blind verlaat Manchester United en keert terug naar Ajax

  Daley Blind zegt Manchester United en Romelu Lukaku vaarwel.

  Daley Blind heeft na 4 seizoenen een punt gezet achter z'n Engels avontuur bij Manchester United. De Nederlandse international keert terug naar Ajax, de club waar het voor hem als jeugdspeler allemaal begon.

  Ajax bereikte een overeenkomst met Manchester United voor 16 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen tot 20,5 miljoen euro. Blind zal binnenkort in de Arena z'n krabbel zetten onder een  vierjarig contract.

  De 28-jarige Blind, zoon van Danny Blind, is een jeugdproduct van Ajax en maakte zijn debuut in het eerste elftal in december 2008. Na een verhuur aan FC Groningen in het voorjaar van 2010 volgde de definitieve doorbraak bij Ajax. Blind werd met de Amsterdamse topclub vier keer kampioen.

   

  In 2014 versierde Blind zijn droomtransfer naar Manchester United.  Daar kwam hij in 4 seizoenen 141 keer in actie. Met de Engelse recordkampioen won hij  de Europa League (2017), de FA Cup (2016) en de League Cup (2017). Het voorbije seizoen verdween de 54-voudige Nederlandse international uit beeld bij United.

  Blind in duel met Vincent Kompany.