• home
 • video
 • pas verschenen

  CCC neemt BMC over, Van Avermaet wordt kopman van nieuwe ploeg

  Greg Van Avermaet in het geel

  "Greg Van Avermaet wordt onze ster voor 2019."

  Greg Van Avermaet blijft zijn huidige werkgever trouw. Hij wordt in 2019 de kopman bij CCC, de procontinentale ploeg die de licentie van BMC overneemt.

  Fietsenfabrikant BMC maakte er geen geheim van dat het een stapje terug wou zetten als (hoofd)sponsor, maar het deed er nog alles aan om de toekomst van de ploeg te verzekeren. Met CCC, een Pools schoenen- en tassenmerk, heeft het die continuïteit gevonden.

   

  CCC-eigenaar Dariusz Milek en BMC-manager Jim Ochowicz tekenden op de rustdag van de Tour de France een overeenkomst voor 2019. CCC is al sinds 2006 een vaste waarde in het peloton en kan dankzij Continuum Sports (de organisatie achter de BMC-ploeg) de stap naar de WorldTour zetten.

   

  "Het is opwindend nieuws dat we meteen ook kunnen aankondigen dat Greg Van Avermaet zijn contract bij ons heeft verlengd", zegt Ochowicz. "Hij wordt de ster van onze ploeg voor 2019."

   

  Een aantal huidige toppers van BMC zouden wel al eieren voor hun geld gekozen hebben. Richie Porte, Rohan Dennis en Tejay van Garderen zouden volgens de geruchten de ploeg verlaten.

  Van Avermaet: "Uniek dat ploeg rond mij gebouwd wordt"

  "Ik ben blij dat ik vandaag mijn toekomstplannen kan aankondigen, zeker nu ik hier sta als leider in de Tour de France", zegt Van Avermaet. "Ik heb de voorbije 8 jaar bij de ploeg zoveel mooie momenten beleefd. Het is schitterend dat we samen voortkunnen."

   

  "Dat de ploeg min of meer rond mij gebouwd zal worden, is een unieke kans. Ik denk dat iedereen tevreden is dat we als team voortdoen, want dit is niet alleen goed voor de renners en de staf maar ook voor het wielrennen."