• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolletjestrui Skujins legt uit waarom zijn wiel bleef draaien

  De beelden van het achterwiel van bolletjestrui Toms Skujins dat bleef draaien nadat hij was opgestapt deden heel wat wenkbrauwen fronsen. Maar er is een logische verklaring voor, zo laat de Let weten.

  Sinds de geruchten over motortjes in het peloton worden alle mogelijk verdachte zaken extra onder de loep gehouden. Maar volgens Toms Skujins was er niets aan de  hand. "Ik leg mijn ketting erop en geef een trap op mijn pedalen zodat ze er goed  op ligt. Uiteraard begint mijn wiel dan te draaien. Als je de beelden vanuit een andere hoek had gezien, was dat duidelijk geweest (zie tweet)."

   

  "Bovendien wordt mijn fiets elke dag gecontroleerd op het podium. Ga dus gerust eens vragen bij de UCI." Kortom: case closed.

  Het incident vanuit een andere hoek

  Bekijk hier de beelden die wat stof deden opwaaien