• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot mikt op de Vuelta, maar heeft ook tijd voor ontspanning: "Naar Gentse Feesten geweest"

  Tiesj Benoot.

  Voor Tiesj Benoot zat de Tour er na 4 dagen al op.

  Tiesj Benoot (24) was een van de pechvogels van de eerste Tour-week. De Lotto-renner kwam in de 4e rit ten val en moest opgeven. "De Vuelta, het WK en Lombardije: dat zijn mijn laatste doelen dit jaar", zegt hij een kleine week na zijn tuimelperte. 

  "Ik heb vanochtend een eerste ritje buiten gemaakt"

  Het medische bulletin na zijn val oogde al bijzonder uitgebreid, maar Tiesj Benoot heeft aan die waslijst nog een puntje kunnen toevoegen. "Een scan vandaag heeft aangetoond dat ik ook een barstje op het uitsteeksel van een wervel heb. Dat is minder, maar het verandert weinig tot niets aan mijn revalidatie of planning", vertelt Benoot in Sporza Tour op Radio 1.

   

  "Het gaat wel iets beter. Ik heb vanochtend een eerste ritje buiten gemaakt. Ik kan buiten fietsen, maar ik moet de schokken nog vermijden. Ik hoop dat ik kan starten in de Ronde van Spanje (de Vuelta begint op 25 augustus)."

   

  "De Vuelta, het WK en de Ronde van Lombardije: dat zijn mijn laatste doelen dit jaar. Er resten me nog zes weken tot de start van de Vuelta. Dat is wel haalbaar. Het conditieverlies na mijn val is beperkt."

  Tiesj Benoot.

  Tiesj Benoot kwam ten val in het slot van de 4e rit.

  "Voor Porte voelt het anders aan"

  Tiesj Benoot had na het voorjaar, met onder meer een zege in de Strade Bianche, alles op de Tour gezet. Maar een val gooide roet in het eten.

   

  "Het is nog iets anders dan wanneer je als klassementsman alles in het teken van de Tour zet en dan valt, zoals Richie Porte gisteren."

   

  "Porte heeft ook de Ronde van Zwitserland gewonnen, maar voor hem voelt het nog anders aan. Al had ik er natuurlijk ook graag bij geweest."

  Over valpartijen: "Het is duidelijk dat een kleiner peloton niet helpt"

  De Tour grossiert in valpartijen. Overweegt Benoot om voortaan weg te blijven uit het zenuwachtige circus? "Absoluut niet", zegt de Lotto-renner. "In de voorjaarsklassiekers is het gevaar even groot als in de Tour. "

   

  "Je moet die eerste weken zonder kleerscheuren proberen door te komen. Vanaf nu zal het veiliger worden, ook met het selectievere parcours. Maar het hoort erbij. En het is duidelijk dat een klein peloton niet helpt."

   

  Deze editie zal Benoot dus op de televisie of de radio moeten volgen. "Ik zal wel naar de bergritten kijken. Ik heb de klik proberen te maken richting de Vuelta en kan nu een paar andere leuke dingen doen. Ik ben eens naar de Gentse Feesten geweest en kan met vrienden een terrasje doen, voor het eerst eens in juli. Het is eens iets anders."

  In de voorjaarsklassiekers is het gevaar even groot als in de Tour.

  Tiesj Benoot