Antonio Conte neemt afscheid van "vrienden bij Chelsea": "Een eer om met hen te werken"

Antonio Conte was twee seizoenen aan de slag bij Chelsea.

Antonio Conte heeft gereageerd op zijn vertrek bij Chelsea. De Italiaan, de afgelopen 2 seizoenen hoofdcoach bij de Londense club, neemt nu afscheid van zijn "vrienden" van Stamford Bridge.

Antonio Conte, die na het EK in 2016 zijn post als bondscoach van Italië verruilde voor een job in Engeland, wisselde bij Chelsea goede met mindere prestaties af.

 

In zijn eerste seizoen op Stamford Bridge leidde hij de Blues nog naar de landstitel, maar het afgelopen seizoen waren de resultaten heel wat minder. Chelsea sloot de competitie slechts af op de 5e plek, waardoor Hazard en co voor de tweede keer in drie jaar tijd kwalificatie voor de Champions League misliepen. 

 

Winst in de FA Cup was slechts een doekje voor het bloeden, en ook de moeizame relatie tussen de Italiaan en het bestuur van de Londense club zorgden ervoor dat de samenwerking vorige week in onderling overleg werd stopgezet

Eden Hazard werd onder Conte voor de tweede keer kampioen van Engeland.

Afscheid van Londense "vrienden"

In een reactie op zijn vertrek bedankt Conte "al zijn vrienden bij Chelsea", maar het hoeft niet te verbazen dat hij het Londens clubbestuur niet vermeldt. 


"Ik bedank de spelers, wiens talent en inzet zeer belangrijk zijn geweest voor ons succes. Het was een plezier om elke dag met hen samen te werken", zegt hij in zijn verklaring. 


Ook haalde hij het belang van de supporters aan: "Ik heb enorm genoten van mijn jaren hier in Engeland en in Londen. Ik wil graag de fans van Chelsea bedanken, ze waren geweldig voor mijn familie en mij. Het was fantastisch dat ik mijn emoties, mijn passie en mijn enthousiasme met hen kon delen gedurende twee onvergetelijke seizoenen. Deze fantastische supporters zitten voor altijd in mijn hart."


Tot slot wenste de Italiaan de club een goed seizoen toe. "Ik hoop dat Chelsea nog veel successen zal boeken in de toekomst."

Maurizio Sarri komt over van Napoli en volgt zijn landgenoot Conte op.


Ondertussen raakte al bekend dat Conte opgevolgd wordt door zijn landgenoot Maurizio Sarri, die de voorbije seizoenen het Napoli van Dries Mertens onder zijn hoede had.