• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Van Avermaet zal rijden om te winnen, Vanmarcke zit met een baby"

  Eddy Planckaert en Jan Mulder

  Planckaert schat de kansen van de Belgen morgen dubbel in.

  De afgelopen twee dagen zijn we met z'n allen in slaap gevallen tijdens de voorbije Tourritten. Vandaag staat er met de kasseirit meer actie op het programma. In Villa Sporza zei Eddy Planckaert nog dat hij gezapt had tijdens de Tourrit van zaterdag, hopelijk krijgen we vandaag meer animo.

  "De klassementsrenners doen het in hun broek voor de kasseien"

  "De kasseien zijn een verschrikking voor de klassementsrenners. Die doen het nu al in hun broek, onvoorstelbaar", zegt Planckaert. "Niet allemaal, maar er zijn er zeker zoals Quintana en Froome. Maar de aanloop naar de kasseien is nog veel erger. Dat gaat hetzelfde zijn als die naar een massaspurt, maar dan met de klassementsploegen."

   

  "Ik hou mijn hart al vast voor wat er gaat gebeuren. De kasseien liggen droog, overal stof, je ziet niet waar je rijdt. De klassementsrenners moeten beschermd worden, maar is er tijd voor bescherming?", vraagt Planckaert zich af. 

   

  "Ik verwacht dat Van Avermaet morgen gaat rijden om te winnen. Ik denk dat Porte goed genoeg zal zijn om mee te gaan, hij zal een van de beste klassementsrenners zijn op de stenen. Maar Vanmarcke heeft morgen een baby bij zich met Uran. Hij zal heel de tijd moeten zien waar hij zit. Als de wind een beetje meezit morgen, gaan ze 50 tot 60 kilometer per uur rijden, draag dan maar een keer zorg voor "uw kleine" op de kasseien."

   

  "Voor de overwinning morgen zal het gaan tussen Quick-Step of Van Avermaet", denkt hij. "Maar als ik één iemand moet uitkiezen, is het Lampaert."

  "Ik heb gezapt tijdens de Tourrit"

  De Rode Duivels hebben hun derde plaats behaald en dat zorgt ook voor heel wat opluchting bij Planckaert. "Ik voel ook de berusting nu bij iedereen. Stel je voor dat we niet gewonnen hadden, dat zou een raar gevoel geweest zijn."

   

  De Tourrit van gisteren bleek minder aantrekkelijk dan de kleine finale van de Belgen. "Het was slaapverwekkend en dan moet je toch weer gaan zappen. En dan zap je en zie je een jonge kerel de bal wegslaan op de doellijn. Dat was meteen een "andere world", maakt Planckaert een woordspeling naar Toby Alderweireld.

   

  "Wat Alderweireld doet, vind ik fantastisch. Maar toen ik de slechte balcontrole van Lukaku zag, heb ik maar voortgeslapen."

  Mulder tegen Planckaert: "Jij bent een straatvechter"

  Over de sprint van gisteren werd er aan de Villa Sporza-tafel ook heel wat nagekaart. Greipel en Gaviria werden allebei teruggezet na een akkefietje in de spurt. "Greipel doet de deur een beetje dicht, maar doet niet zoveel verkeerd", is Planckaert van mening. "Gaviria daarentegen is daarna beginnen boksen met zijn hoofd om de opening te vinden."

   

  Het doet allemaal wat denken aan Sagan vorig jaar, die uit de Tour werd gezet voor een gelijkaardige situatie. Deze keer werden er geen renners uit de koers gezet. "Als Gaviria geen kopstoot geeft, worden ze niet teruggezet en worden ze tweede en derde."

   

  Waar Planckaert vond dat Greipel niets misdeed, was Mulder een andere mening toegediend. "Het is normaal dat je je plaats verdedigt", zegt Planckaert. Waarop Mulder meteen reageert: "Jij bent net zo slecht als Greipel. Jij bent een straatvechter."

   

  "Ik heb ooit in de Ronde van Italië Mario Cipollini bij de kraag genomen over de streep omdat hij mij bij de nek had genomen. Vroeger kon dat allemaal, toen waren er nog niet zoveel beelden. Ik was een faire spurter, maar wel een smeerlap", besluit Planckaert.

  Bekijk hier de volledige aflevering van Villa Sporza:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.