• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Hazard moet zo snel mogelijk weg bij Chelsea"

  Wesley Sonck

  Sonck was lyrisch over Hazard in Villa Sporza.

  De Rode Duivels hebben niet alleen hun kleine finale tegen Engeland gewonnen, maar ook de harten van de Belgische voetbalfans. Ook in Villa Sporza waren de analisten lyrisch over de prestaties van de Duivels op dit WK.

  Sonck: "Hazard moet de Speler van het Toernooi worden"

  "Als je ziet wat voor voetbal Hazard heeft gebracht op dit WK, moet hij zo snel mogelijk weg bij Chelsea", zegt Wesley Sonck. "Trippier, die niet van de traagste is, loopt hij er gewoon af met de bal aan de voet. Daarna maakt hij Delph nog even belachelijk. Zijn aanname, het wegdraaien, die wendbaarheid, het is een wervelwind bij momenten."

   

  "Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. Het is onwaarschijnlijk. In de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid ging hij mee ten onder met het voetbal van Chelsea. Dit toernooi heb ik hem zien spelen zoals ik hem nog nooit heb zien spelen. Hij was echt de beste speler", gaat de ex-Rode Duivel voort, al heeft hij ook complimenten voor de andere Belgen.

   

  "Zo'n speler kan pas uitblinken als het team rond hem top is, en dat was het geval bij de Belgen. Hazard is de uitblinker, gewoon omdat het team perfect functioneert. Hij moet de Speler van het Toernooi worden. Als ze Hazard niet verkiezen tot Beste Speler op het WK, scheelt er toch iets in de hoofden van diegenen die het beslissen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mulder: "In de voorbereiding mopperde iedereen nog op Meunier"

  Thomas Meunier mocht tegen Frankrijk niet spelen door een schorsing en kreeg tegen Engeland opnieuw het vertrouwen. Hij bedankte Martinez met de openingsgoal in de kleine finale. Maar de selectie van Thomas Meunier was voor het WK nog niet zo evident, weet Jan Mulder.

   

  "In de voorbereiding mopperde iedereen op Meunier. Die moest eruit, dat was helemaal niets meer", zegt Mulder. "Martinez heeft Meunier in de ploeg gehouden en hij heeft dit WK schitterend gespeeld."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Vlieger: "Weinig ploegen kunnen zulke kansen creëren op dit WK"

  "We creëren heel veel kansen. Zeker als je dat vergelijkt met andere toplanden op dit WK, die er niet in slaagden om kansen te creëren. Als je ziet hoe we voetballen met zoveel mensen op de kleine ruimte, en we kunnen nog beter", vertelt Geert De Vlieger. "Maar zoveel kansen creëren, dat kunnen maar weinig ploegen op dit toernooi."

   

  "Bij de Spanjaarden zagen we veel passes tegen Iran, waar ze heel vaak breed bleven spelen. Ze zagen nooit die pass naar voren, of ze durfden hem niet geven. Wij deden dat wel en daarom hebben wij zoveel kansen gecreëerd."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Vlieger: "Nog meer het gevoel gekregen dat we beste ploeg van het WK waren"

  "Het was natuurlijk een overbodige wedstrijd, maar ik ben toch blij dat ze derde geworden zijn", klinkt het bij De Vlieger. "We hebben nog meer het gevoel gekregen dat we de beste ploeg van het WK waren. Dat geeft bij mij toch nog een wrang gevoel, omdat je dan denkt dat dit toernooi toch hét moment was."

   

  Sonck gaat volledig akkoord: "Voetballend waren we zeker de beste ploeg van dit toernooi, ik zou zeker niet de andere kant van de tabel gekozen hebben voor de "makkelijke" route."

   

  "Maar voetbal is niet alleen voorbereiding, precisie en een goede opstelling", valt Mulder in. Als Alderweireld een beetje meer geluk heeft, staat België 1-0 voor tegen Frankrijk. Dat was pech, het had de wedstrijd kunnen veranderen. Tegen Brazilië hadden we dat geluk dan weer wel", besluit de Nederlander.

  Bekijk hier de volledige aflevering van Villa Sporza:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.