• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Vanaf maandag ga ik me een beetje proberen te amuseren"

  Greg Van Avermaet.

  Van Avermaet heeft wat hij wou: een foto in het geel op de kasseien.

  Greg Van Avermaet heeft de eerste rustdag als gele trui bereikt. De BMC-Belg werd vandaag tweede. "Ik ben zeker ontgoocheld, dat moet ik zijn."

  Greg Van Avermaet moest zijn meerdere erkennen in John Degenkolb. "Ik ben toch een beetje ongelukkig. Let wel, ik ben tevreden met hoe de etappe verlopen is. Maar in die situatie wil je winnen. Ik ben misschien een beetje te laat begonnen met mijn sprint, maar dat is vijgen na Pasen."

   

  "Ik ben zeker ontgoocheld, dat moet ik zijn. Er zat misschien nog iets meer in. Ik had zeker het gevoel dat ik John kon kloppen. Dit is nog iets anders dan na een koers van 6 uur. Ik had een kans in de sprint, anders had ik iets anders geprobeerd."

   

  Van Avermaet veroverde zijn 10e gele trui uit zijn carrière en heeft Rudy Pevenage op de Belgische lijst voorbijgestoken. "Allé, wie is de volgende?", grinnikte Van Avermaet. "Ik denk dat het goed geweest is. Ik heb mezelf veel druk opgelegd om hier te staan. Ik mag tevreden zijn en vanaf morgen ga ik mij een beetje proberen te amuseren."