• home
 • video
 • pas verschenen

  Boudeweel en Snelders analyseren alle Duivels: "Met Meunier erbij tegen Frankrijk misschien wel finale"

  Tom Boudeweel en Eddy Snelders

  Tom Boudeweel en Eddy Snelders volgden het WK van de Duivels op de voet.

  Het WK voetbal van de Rode Duivels zit erop. Tijd om de prestatie van de Belgen grondig te bespreken. Tom Boudeweel en Eddy Snelders nemen alle spelers individueel onder de loep. Wie maakte het helemaal waar, wie bleef onder de verwachtingen?

  1. Thibaut Courtois

  Tom Boudeweel: "Hij was misschien wel één van de beste Rode Duivels op dit WK voetbal, samen met Eden Hazard. "

   

  Eddy Snelders: "Een absolute blikvanger. Courtois kan Doelman van het Toernooi
  worden. Hij heeft heel veel belangrijke reddingen gedaan en heeft het elftal op sleeptouw genomen."

  2. Toby Alderweireld

  Boudeweel: "Hij is niet uit de toon gevallen en heeft een goed WK gespeeld. Zoals
  we van hem ook kunnen verwachten. Geen uitschieters, maar ook geen blunders."

   

  Snelders: "Een heel betrouwbare verdediger die er altijd staat. Hij is heel belangrijk voor dit elftal en is niet blessuregevoelig."

  3. Thomas Vermaelen

  Boudeweel: "Hij heeft hard gewerkt om terug te keren. Zal zelf tevreden zijn dat hij even gespeeld heeft. Maar misschien ook ontgoocheld omdat hij te weinig heeft gespeeld.

   

  Snelders: "Ik vond het al knap van Thomas dat hij kon terugkeren na alweer een redelijke blessure. Je kunt erop rekenen en hij is heel collegiaal. Het is een gedreven verdediger. Gelukkig was hij erbij." 

  4. Vincent Kompany

  Boudeweel: "Hij heeft hard gewerkt en toch een aantal wedstrijden kunnen spelen als leider van de verdediging."

   

  Snelders: "We hebben de Kompany niet gezien die we van de goede dagen kennen. Hij heeft hard gewerkt en hoort er achterin tussen. Als hij blessurevrij blijft, kan hij nog progressie maken."

  5. Jan Vertonghen

  Boudeweel: "Degelijk. Zoals we hem kennen. Hij heeft heel veel ervaring."

   

  Snelders: "Alderweireld en Vertonghen staan ook naast elkaar bij Tottenham. Het zijn twee ongeveer dezelfde types. Je kunt er altijd op rekenen."

  6. Axel Witsel

  Boudeweel: "Toch ook één van de blikvangers, vind ik. Hij was heel sterk aan de bal en heel sterk in de organisatie. Niet weg te denken uit de basiself."

   

  Snelders: "Het was de eerste keer dat zijn positie niet in vraag werd gesteld op een groot toernooi. Hij was in deze ploeg de doorschakelaar, liep de ruimtes dicht en was heel nuttig voor het elftal."

  7. Kevin De Bruyne

  Boudeweel: "Sommige mensen gaan het misschien niet graag horen, maar ik had iets meer verwacht van Kevin De Bruyne. Hij heeft ook goede wedstrijden gespeeld en is vaak bijna beslissend geweest omdat de volgende niet afwerkte."

   

  Snelders: "Hij was natuurlijk een beetje het slachtoffer van zijn positionering. De eerste wedstrijden heeft hij vooral vanuit het achterland moeten spelen naast Witsel. Daardoor kon hij zijn acties niet goed doen. De laatste wedstrijden, op Frankrijk na, heeft hij goed gespeeld."

  8. Marouane Fellaini

  Boudeweel: "Ook hij heeft een toernooi gespeeld zoals we dat van hem kunnen verwachten. Altijd inzetbaar. Iemand waar je kunt op rekenen en bouwen."

   

  Snelders: "Op bepaalde momenten is hij er om je elftal over de streep te trekken. Hij was heel gedisciplineerd en ligt goed in de groep. Als je hem nodig hebt, staat hij er."

  9. Romelu Lukaku

  Boudeweel: "Hij had topschutter van dit WK kunnen worden. Hij was "on fire" in de groepsfase, maar dat heeft hij niet meer kunnen bevestigen."

   

  Snelders: "Klopt. In de groepsfase was elke kans bijna een doelpunt. Dat is nadien verminderd. De scherpte was er wat af."

  10. Eden Hazard

  Boudeweel: "1 woord: weergaloos."

   

  Snelders: "Hij was fenomenaal."

  11. Yannick Carrasco

  Boudeweel: "Hij heeft, in tegenstelling tot Axel Witsel, niet kunnen wegsteken dat zijn kwaliteit wat verminderd is in China. Jammer, want het is een heerlijke speler om naar te kijken."

   

  Snelders: "Zowel verdedigend als aanvallend was het wat minder dan een paar maanden geleden. Dat is hem fataal geworden en hij heeft zijn plaats verloren."

  12. Simon Mignolet

  Boudeweel: "Jammer dat hij niet gespeeld heeft."

   

  Snelders: "Ik wil hem feliciteren. Hij heeft een fantastische mentaliteit. Mignolet is een echte professional. Ik weet dat het heel moeilijk is om niet geselecteerd te worden."

  13. Koen Casteels

  Boudeweel: "Ik denk dat hij al tevreden is dat hij erbij was. Zal niet gerekend hebben op speelminuten."

   

  Snelders: "De derde doelman is iemand die aanvullend moet werken en positief moet blijven ten opzichte van de andere doelmannen. Ik denk dat hij dat perfect heeft gedaan."

  14. Dries Mertens

  Boudeweel: "Hij heeft niet kunnen verstoppen dat hij minder was in de voorbereiding. Kon zijn niveau niet optrekken in de groepsfase. Maakte een weergaloos doelpunt tegen Panama. Ik denk dat hij het toernooi met een wrang gevoel heeft afgesloten."

   

  Snelders: "Hij kwam weinig aan bod in de laatste wedstrijden."

  15. Thomas Meunier

  Boudeweel: "Dat de mensen en wij zeggen dat we hem gemist hebben tegen Frankrijk, zegt genoeg. Hij was één van de revelaties."

   

  Snelders: "Er stonden veel vraagtekens achter zijn naam. Vooral over het defensieve aspect. Heeft alles goed opgelost. Loopt heel sterk, is heel krachtig, doelgericht en heeft sterke voorzetten. Met Meunier erbij tegen Frankrijk speelden we misschien wel de finale en geen kleine finale."

  16. Thorgan Hazard

  Boudeweel: "Hij heeft zijn rol gespeeld"

   

  Snelders: "Hij stond op een ongewone positie tegen Engeland. Hij heeft zijn uiterste best gedaan en is altijd positief gebleven."

  17. Youri Tielemans

  Boudeweel: "Zal verrast geweest zijn dat hij zoveel mocht spelen. Speelde niet het allerbeste seizoen in Monaco, maar ik denk dat hij een schakel is die we zeker kunnen gebruiken in de toekomst."

   

  Snelders: "Heeft twee wedstrijden mogen starten. Kan nog veel leren. Het was een fantastisch begin van zijn carrière."

  18. Adnan Januzaj

  Boudeweel: "Veel mensen hebben hem verwenst door zijn heel mooi doelpunt tegen Engeland in de groepsfase. Maar ik denk dat hij ook wel tevreden mag zijn dat hij erbij was en mocht spelen."

   

  Snelders: "Hij heeft vol goede wil die wedstrijd tegen Engeland gespeeld en hij heeft zijn job gedaan."

  19. Mousa Dembélé

  Boudeweel: "Het was een ongelukkig toernooi voor hem."

   

  Snelders: "We weten wat hij kan, maar tegen Frankrijk kwam het er niet uit. Dat zal hij misschien wel wat meedragen."

  20. Dedryck Boyata

  Boudeweel: "Hij heeft goede wedstrijden gespeeld en gedaan wat hij moest doen: sober verdedigen en de nul op het bord houden. Opdracht gelukt."

   

  Snelders: "Tegen sterkere tegenstanders met meer snelheid is het afwachten of hij zich dan ook kan manifesteren. In de wedstrijden die hij gespeeld heeft, heeft hij absoluut zijn taak volbracht."

  21. Michy Batshuayi

  Boudeweel: "Altijd een leuke speler. We hadden hem soms iets vroeger verwacht. Hij had natuurlijk ook een Lukaku "on fire" voor zich. Had misschien net iets meer moeten spelen."

   

  Snelders: "Had gehoopt om veel te spelen. Dat is niet gelukt. In de wedstrijden die hij speelde, zat het ook niet mee. Tegen Tunesië had hij meer moeten scoren, tegen Engeland was het niet goed. Hij zal uit zijn op revanche."

  22. Nacer Chadli

  Boudeweel: "Is één van de steunpilaren geworden in de loop van het toernooi. Ik denk dat sommige ploegen, zeker in de Premier League, hem wel genoteerd zullen hebben voor een transfer."

   

  Snelders: "Hij heeft alles gegeven en zijn taak volbracht. Tegen Frankrijk kwam het er niet uit, maar hij heeft een goed toernooi gespeeld."

  23. Leander Dendoncker

  Boudeweel: "Hij heeft heel veel kunnen opsteken van de topspelers. Dat is voor hem het belangrijkste."

   

  Snelders: "Dit toernooi zal een opsteker zijn. Hij heeft gedaan wat hij moest doen en heeft zich goed geïntegreerd binnen de groep."