• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibaut Courtois is verkozen tot beste doelman van WK: "Heel trots"

  Thibaut Courtois klemt de bal na een schot.

  Thibaut Courtois was de beste doelman op het WK.

  Thibaut Courtois heeft nog een prijs overgehouden aan het WK. De doelman van de Rode Duivels is de beste doelman van het WK 2018. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Pfaff en Preud'homme.

  Thibaut Courtois haalde een heel hoog niveau in zijn zeven wedstrijden op het WK. Hij behoedde de Rode Duivels voor heel wat goals en lag mee aan de basis van de cruciale goal van Nacer Chadli in de extra tijd tegen Japan.

   

  Courtois kreeg de "Gouden handschoen" voor zijn prestaties in Rusland. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Jean-Marie Pfaff (1986) en Michel Preud'homme (1994). Ook die Belgische doelmannen werden verkozen tot beste doelman op een WK.

   

  Villa Sporza kon Thibaut Courtois strikken voor een telefoongesprek. "Ik ben heel trots op deze bekroning. Het is een geweldige prestatie", reageerde de doelman.

   

  "We hebben een heel mooi WK gehad. Ik had liever de finale gespeeld, maar het is heel mooi om een individuele prijs te krijgen."

  Ook de huldiging in Brussel raakte Courtois in het hart. "Ik zag het zeker niet als een verplichting. We wisten dat het volk heel positief was. Toen we door de straten reden en al die mensen zagen, was dat een geweldig gevoel. Zoveel volk op de markt was fantastisch en dankzij Eden was het ook een heel leuk feestje."


  Wat was Courtois' moment van het toernooi? "Er waren twee momenten. Enerzijds dat we terugkwamen van een 2-0-achterstand tegen Japan en natuurlijk ook dat we Brazilië konden kloppen. Die redding in het slot op de poging van Neymar was een orgelpunt. Dat zijn momenten die me altijd zullen bijblijven."

  Iedereen maakt zijn eigen geschiedenis, maar het is heel mooi om mijn naam naast Pfaff en Preud'homme te kunnen zetten.

  Thibaut Courtois

  Courtois komt als beste doelman van het toernooi in het rijtje naast Jean-Marie Pfaff en Michel Preud'homme. "Iedereen maakt zijn eigen geschiedenis, maar het is heel mooi om mijn naam naast hen te kunnen naast zetten. Ook de collectieve prestatie was heel mooi. Binnen anderhalve maand ligt de focus op het EK, waar we nog beter willen doen."

   

  Over waar zijn toekomst in clubverband ligt, wou Courtois nog niet te veel palaveren. "Ik heb daar nog niet met mijn manager over gepraat. Alles over een nieuw contract of een eventuele transfers zijn verschoven naar de volgende dagen."

  Video: de beste saves van Thibaut Courtois op het WK

  Poll: Wat is de strafste redding van Courtois?