• home
 • video
 • pas verschenen

  Onfortuinlijke Porte houdt gebroken sleutelbeen over aan valpartij

  Voor Porte eindigt de Tour voor het tweede jaar op rij in mineur.

  Richie Porte heeft tijdens z'n val in de 9e Touretappe z'n rechtersleutelbeen gebroken. De Australiër moet een week rusten en zal normaal pas over 6 à 8 weken terugkeren in competitie.

  De Tour van Richie Porte zit er al op nog voor het peloton zijn geliefde bergen aansnijdt.  De Australiër kwam in de 9e rit naar Roubaix al na ongeveer 10 kilometer ten val, nog ruim voor de eerste kasseistrook. Net als vorig jaar bij zijn zware val in de afdaling van de Mont du Chat moest Porte de strijd meteen staken.

   

  Toen brak de BMC-kopman onder meer zijn bekken en rechtersleutelbeen, dit keer leek de schade ondanks de opgave mee te vallen. BMC meldde eerst dat Porte geen breuken overgehouden had aan zijn val, maar nader onderzoek in het ziekenhuis bracht toch een breuk aan z'n rechtersleutelbeen aan het licht.

   

  "Porte moet nu een week rusten. Over 3 à 4 weken mag hij wellicht weer op z'n fiets kruipen en over 6 à 8 weken kan hij terugkeren in competitie", zegt BMC-teamarts Max Testa. Vraag is dus of Porte tijdig fit raakt om eventueel deel te nemen aan de Vuelta. Die start op 25 augustus in Malaga.

   

  Voor Porte is het dus z'n tweede opgave op rij in de Tour, zijn belangrijkste doel. "Ik ben natuurlijk bijzonder ontgoocheld om de Tour voor het tweede jaar op rij op deze manier te moeten verlaten. Voor ik het goed besefte, lag ik op de grond.  Het is zo jammer dat ik Parijs niet zal halen, ik hoop zo snel mogelijk weer fit te zijn."

  Val en opgave voor Richie Porte: