• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Hoop dat concurrentie voor Froome uit z'n eigen ploeg komt"

  Sven Nys gaf de voorbije week commentaar op Sporza radio.

  Sven Nys gaf de voorbije week commentaar op Sporza op Radio 1.

  De eerste week van de Tour zit erop en vandaag mogen de renners hun benen stilhouden op de rustdag. Hoe staan de klassementsrenners ervoor na 1 week? Sven Nys maakte kort de balans op in Villa Sporza.

  "Een aantal klassementsrenners heeft al schade opgelopen", zegt Sven Nys. "Ik heb een heel sterke Movistar-ploeg gezien. Ik zie wel kansen de komende dagen. Quintana, Landa en de ouwe getrouwe Valverde staan er goed voor."

   

  "Froome? Ik hoop stiekem dat de concurrentie voor Froom vanuit zijn eigen ploeg komt, met Geraint Thomas. Hij staat beter geklasseerd en in het verleden hebben we al vaker gezien hoe zo'n gast beter doet dan zijn kopman. Hij doet het heel goed, maar moet wel nog bewijzen dat hij dat 3 weken kan volhouden."

   

  "Tom Dumoulin staat er ook goed voor. Zondag kon hij de schade beperken en hij kan een heel goeie tijdrit afwerken. Hij heeft al de Giro afgewerkt, maar Froome ook. Dat is nog nooit gebeurd dat die renners de Giro en de Tour combineren. Er zijn nog een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Er kan nog veel."