• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Om te bleiten", Vanmarcke: "Verlangen tot maart en april"

  Oliver Naesen.

  De hel was ook echt de hel voor Oliver Naesen.

  Voor Oliver Naesen (AG2R) en Sep Vanmarcke (EF-Drapac) zijn de kasseien normaal hun speeltuin, maar de twee Belgen moesten zich wegcijferen voor hun kopmannen. Voor Romain Bardet en Rigoberto Uran werd het een tocht vol hindernissen, maar enkel Uran is het kind van de rekening. 

  Naesen: "Bardet mag zijn handjes kussen"

  Oliver Naesen moest zich opofferen voor kopman Romain Bardet, die alle plagen van Egypte leek mee te maken. "Hij reed 3 keer lek, ik reed 1 keer lek. Het is ongelofelijk, om te bleiten. Jammer, want we zaten echt met goeie benen."

   

  "Romain reed ook lek op 6 kilometer van de finish, op de properste strook van de dag. Dan kun je de lijn van het voorjaar doortrekken. Maar ik heb hem altijd gezegd dat hij niet mocht panikeren en gelukkig heeft hij geluisterd."

   

  Bardet verloor uiteindelijk maar 7 seconden op zijn voornaamste concurrenten. "Ik denk dat ze voorin een beetje gekaart hebben. Hij komt nog terug en mag zijn handjes kussen. Het kon ook anders, want na 10 kilometer zag ik Richie Porte van zijn stuur schieten en zijn ticketje naar huis boeken."

  Vanmarcke: "De laatste keer kregen we het niet meer dicht"

  Ook voor Sep Vanmarcke werd het een calvarietocht. Zijn kopman Rigoberto Uran bolde op 1'55" van ritwinnaar John Degenkolb over de finish. "Ik was van grote waarde voor de ploeg, maar spijtig genoeg komt het niet allemaal goed uit", reageerde Vanmarcke.

   

  "Het is logisch dat Uran niet de beste wringer is. Je moet dan het geluk hebben dat je net op de juiste plek zit op de juiste momenten en dat hadden we niet echt. Uran ging twee keer tegen de grond, zat twee keer achter een grote val en brak nog eens zijn versnellingsapparaat af."

   

  "Het kostte heel veel krachten en de laatste keer kregen we het niet meer dicht. De fysieke schade valt mee, maar het tijdsverlies is groot."

   

  Vanmarcke kon zich voorin dus niet mengen in de strijd om de dagzege. "Orders zijn orders, ik volg de ploegtactiek altijd. Maar natuurlijk zat ik bij het eerste wringen weer te denken: het is toch weer tof. En dan is het verlangen naar maart en april."