• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Deschamps is saaiste trainer die wereldkampioen wordt"

  Didier Deschamps ligt niet in de bovenste schuif bij Jan Mulder.

  Didier Deschamps ligt niet in de bovenste schuif bij Jan Mulder.

  Didier Deschamps is pas de derde persoon die als speler en als trainer een wereldbekerfinale kon winnen. Toch loopt Jan Mulder niet hoog op met de Fransman. De Sporza-analisten nemen ook de blunder van Lloris onder de loep.

  "Didier Deschamps is voor de tweede keer wereldkampioen. Twintig jaar geleden was hij de allersaaiste voetballer die je je maar kon indenken. Nu is hij de saaiste trainer die zijn ploeg wereldkampioen maakt. Ergens vind ik dat wel knap", was de eerste analyse van Jan Mulder na de WK-finale.

   

  Geert De Vlieger roemt de verdienste van Deschamps wel. "We zijn allemaal fan van de Brazilianen die frivool voetballen en van de Belgen die spektakel laten zien, maar het kan ook op deze klinisch efficiënte manier."

   

  "Als je zowel als speler als als trainer het WK kunt winnen, heb je kwaliteiten die ergens toe leiden. Dan heb je het uitzonderlijk goed gedaan."

  We zijn allemaal fan van de Brazilianen die frivool voetballen en van de Belgen die spektakel laten zien, maar het kan ook op deze klinisch efficiënte manier.

  Geert De Vlieger

  Mulder over blunderende Lloris: "Niet nonchalant, maar arrogant"

  Waar de analisten het wel roerend over eens waren, was de blunder van Hugo Lloris die de 4-2 inluidde. "Dit toont nogmaals aan dat het minste foutje dat je als doelman maakt, wordt afgestraft", kan oud-doelman De Vlieger de situatie perfect inschatten.

   

  "Het heeft geen gevolgen meer gehad voor de wedstrijd, maar het is sneu om zoiets mee te maken. Lloris dacht het nonchalant op te lossen, maar hij is normaal geen nonchalante keeper", vervolgt De Vlieger.

   

  "Hij is niet verplicht dat te doen. Dit is niet nonchalant, dit is arrogant", werpt Mulder de knuppel in het hoenderhok. "Lloris heeft dit zelf gezocht. Hij wou zo'n blunder maken. Met zo'n gebrek aan techniek moet je weten dat je de bal kwijtspeelt."

   

  Wesley Sonck wentelt zich in de positie van de aanvaller. "Alle credits voor Mandzukic. Als je sprints doet van 60 meter, leidt dat meestal tot niets. Kroatië heeft het hele toernooi werkkracht getoond. Het is fantastisch om die ploeg te zien strijden, zelfs bij een 4-1 achterstand", looft hij de Kroatische prestatie.

  Lloris heeft dit zelf gezocht. Hij wou zo'n blunder maken. Met zo'n gebrek aan techniek moet je weten dat je de bal kwijtspeelt.

  Jan Mulder