• home
 • video
 • pas verschenen

  Libeer en Verstraeten pakken goud en zilver op EK Judo voor junioren

  Mina Libeer behaalt goud in Saarbrücken.

  Mina Libeer behaalt goud in Saarbrücken.

  Bij de -57 kilogram heeft Mina Libeer op de European Cup Judo een gouden medaille gewonnen. Op het toernooi in Saarbrücken behaalde een andere jonge Belgische judoka, Jorre Verstraeten, zilver in de categorie tot 60 kilogram.

  Libeer moest het in haar openingskamp opnemen tegen de Franse Meriem Medjouri. Ze kwam met waza-ari op achterstand, maar kon 38 seconden voor tijd het tij nog keren. Libeer won uiteindelijk met ippon.

   

  Het volgende duel tegen Kristina Shilova duurde maar liefst 9 minuten en 6 seconden. De Russische Shilova kreeg een strafpunt en werd daarmee uitgesloten. 

   

  In het laatste duel won Libeer met waza-ari van de Poolse Julia Kowalczyk. In de finale tegen de 2 jaar oudere Française Veronique Mandeng, maakte de 20-jarige Libeer het in 4 minuten af met ippon. 

  Zilveren medaille en ereplaatsen

  Een andere Belgische beloftevolle judoka, Jorre Verstraeten, behaalde zilver. Hij versloeg in zijn eerste kamp de Duitser Lukas Klemm met waza-ari. Met ippon klopte de 19-jarige Belg de Fransman Kamal Fikri. Verstraeten vloerde daarna Vugur Shirinli uit Azerbeidzjan en vervolgens won hij zijn halve finale in 34 seconden, opnieuw met ippon. 


  De Leuvenaar kon zijn zegetour niet verderzetten en ging onderuit in de finale met waza-ari. Het was uiteindelijk de Rus Yago Abuladze die de gouden medaille mee naar huis mocht nemen. 


  Er behaalden nog 2 spelers goede resultaten op het EK. Lise Luyckfasseel en Charly Nys werden respectievelijk 5e en 7e.