• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoopvolle Hazard: "Dit feest was een training voor over twee jaar"

  Hazard geniet: "We hebben iets uitzonderlijks verwezenlijkt"

  Hazard geniet: "We hebben iets uitzonderlijks verwezenlijkt"

  Eden Hazard ontpopte zich vanmiddag tot het grootste Duivelse feestbeest. Maar de historische huldiging heeft zijn honger nog niet gestild: "Op het Europees kampioenschap hoop ik op nog een groter feest."

  Met drie goals en twee assists was Eden Hazard één van de absolute smaakmakers van het voorbije WK. Ook op de Brusselse Grote Markt blonk hij uit, zowel in daden als in woorden.

   

  "Dit zijn onvergetelijke momenten. Over twee jaar is er het Europees kampioenschap en ik hoop dan op nog een beter feestje. En over vier jaar hetzelfde. Dit feestje vandaag was eigenlijk een training voor over twee jaar", glimlachte de Belgische kapitein na de balkonscène.

   

  Hazard was onder de indruk van de mensenmassa die zich naar de Brusselse Grote Markt begaf. "Het raakt me wel om zoiets te mogen meemaken. We zijn er ons van bewust dat we iets uitzonderlijks verwezenlijkt hebben. Na deze prestatie zal de druk wel stijgen."

  Het raakt me om zoiets te mogen meemaken. We zijn er ons van bewust dat we iets uitzonderlijks verwezenlijkt hebben.

  Eden Hazard na de balkonscène

  Kompany: "We moeten supporters dankbaar zijn"

  Vincent Kompany liet vandaag nog niet in zijn toekomstkaarten kijken. Hij genoot vooral van het historische moment. "Dit is ongelofelijk. We dachten nooit dat we zoiets op een dag zouden mogen meemaken."

   

  "We hebben nu het gevoel dat we iets speciaals hebben gerealiseerd. We hebben alles gegeven, er zaten geen reserves meer in de tank. Vandaag zijn we onwaarschijnlijk gelukkig. We moeten de supporters dankbaar zijn", aldus Kompany.

   

  Ook Michy Batshuayi was onder de indruk van het onthaal in België. "Dit zijn emoties die we nog nooit meegemaakt hebben. Het geeft mij een warm gevoel. België heeft tal van kleuren. We hebben een goed beeld gegeven van ons land."

  Dit zijn emoties die we nog nooit meegemaakt hebben. Het geeft mij een warm gevoel.

  Michy Batshuayi