• home
 • video
 • pas verschenen

  Hier kan u vandaag de Rode Duivels toejuichen

  De Rode Duivels worden vandaag in Brussel gehuldigd voor hun derde plaats op het WK voetbal. De koning en de koningin verwachten de Belgische delegatie op het Kasteel van Laken om 12.30u. Nadien begroeten de spelers de fans op de Grote Markt in Brussel.

  De route van de Rode Duivels:

  Slechts 9.000 plaatsen op de Grote Markt

  In 1986 werden de Rode Duivels gehuldigd in het Koninklijk Paleis, nu vinden de festiviteiten plaats in het Kasteel van Laken. Het vorstenpaar zal er een receptie geven aan de spelers, waarna buiten een groepsfoto wordt genomen.

   

  Om 14.00u rijden de spelers in een open bus vanaf de Kunstberg via de Putterij, de Duquesnoystraat, het Sint-Jansplein, de Lombardstraat en de Stoofstraat naar de Grote Markt van Brussel. Dat traject wordt verkeersvrij gemaakt. Supporters kunnen op die route de spelers zien. Een team van de Brusselse politie begeleidt de bus.

   

  Om 15.00u begroeten de Rode Duivels de fans op het balkon van het stadhuis van Brussel. 9.000 mensen kunnen de Grote Markt op. Wie er bij wil zijn, komt dus best vroeg genoeg.

   

  Om half vijf 's namiddags rijden de Duivels weer weg. Zo kan iedereen de finale van het WK volgen. Die start om 17u, en wordt gespeeld tussen Frankrijk en Kroatië. 

  Het traject van de Rode Duivels: