Evenepoel Europees kampioen met 10 (!) minuten voorsprong

  Na zijn overwinning in het tijdrijden, wint Evenepoel nu ook op de weg.

  Dubbelslag voor Remco Evenepoel: een paar dagen nadat hij Europees kampioen tijdrijden is geworden bij de junioren, heeft de Belg nu ook de titel op de weg veroverd. Hij degradeerde de tegenstand tot figuranten, die op meer dan 10 minuten over de streep kwamen.

  Evenepoel reed in het Tsjechische Zlin solo naar de overwinning. De Belg muisde er na de eerste ronde al vanonder, meteen ook het laatste moment dat de rest van het peloton onze landgenoot zou zien.

   

  Meer dan 100 kilometer reed Evenepoel aan een verschroeiend snel tempo op kop. Hij degradeerde de tegenstand tot figuranten en reed al snel een bonus van enkele minuten bij elkaar.  In de achtervolgende groep moest de rest samenwerken om de achterstand te verkleinen, maar Evenepoel reed steeds verder weg. 

   

  Het werd een indrukwekkende overwinning voor Evenepoel, die zo de dubbelslag binnenhaalt na zijn gouden medaille in het tijdrijden. De Zwitser Alexandre Balmer kwam als tweede over de streep, op bijna 10 minuten van de Belg. De Spanjaard Carlos Rodriguez Cano veroverde het brons. Onze landgenoot Ilan Van WIlder greep net naast het podium en eindigde als vierde. Met Xandres Vervloesem staat er nog een derde Belg in de top tien, op de negende plek.

  Evenepoel: "Ik begrijp niet hoe het mogelijk is, ik kan het zelf niet uitleggen"

  "Ik besef niet goed wat er allemaal gebeurd is", vertelt Evenepoel in een interview met DirectVelo. "Het plan was om met een groep van 5 of 6 weg te rijden, maar toen ik versnelde kon enkel Cano volgen. Die wilde nooit meerijden met mij, dus besliste ik met mijn coach (Carlo Bomans) om er alleen vandoor te gaan."

   

  "Zelfs toen ik wist dat ik al meer dan 2 minuten voorsprong had, dacht ik nog dat ze konden terugkomen. Maar de kloof bleef maar toenemen: 4 minuten, 6 minuten, ... Dus ik bleef mijn tempo rijden en eindigde met bijna 10 minuten bonus op de rest. Eerlijk gezegd snap ik niet hoe het mogelijk is, ik kan het zelf niet uitleggen", besluit de Europese juniorenkampioen.

  Beelden van de overwinning