• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele Degenkolb: "Deze grote zege is voor overleden vriend"

  John Degenkolb wijst naar de hemel na zijn ritzege.

  De emoties namen de bovenhand bij John Degenkolb.

  John Degenkolb heeft met zijn overwinning in de kasseienrit in de Tour een hoop ellende achter zich gelaten. De beelden na de finish spraken boekdelen. Hij droeg zijn ritzege ook op aan een overleden vriend. 

  Na de finish kon John Degenkolb zijn emoties even niet meer de baas. Hij liet zijn tranen de vrije loop. Zijn interview gaf hij dan ook met een krop in de keel. "Wat ik nu voel? Dit is pure vreugde en moeilijk te beschrijven", zei de Duitser van Trek. "Ik jaag al zo lang op deze overwinning."

   

  "Het is niet te geloven. Ik heb eindelijk die grote zege in een lange tijd beet. Ik heb heel wat dingen meegemaakt de afgelopen jaren. Het was een heel zware tijd." Degenkolb werd in januari 2016 samen met zijn ploegmaats bij Giant aangereden op stage.

   

  "Ik ben blij dat ik deze zege kan opdragen aan een van mijn beste vrienden. Zijn naam is Jörg en hij is afgelopen winter overleden. Iedereen zei dat ik mijn niveau niet meer zou halen na die aanrijding, maar hij geloofde wel in mij. Hij was als een tweede vader en dit is voor hem."

   

  Voor Degenkolb, winnaar van Parijs-Roubaix in 2015, was het een verhaal van net niet de afgelopen jaren. Uitgerekend op de kasseien van de hel kan Degenkolb de ellende achter zich laten. "Het kon niet mooier of dramatischer zijn dan dit."

  John Degenkolb toont zijn emoties na de finish