• home
 • video
 • pas verschenen

  Eliott Crestan pakt WK-brons op 800m na diskwalificatie Algerijn

  Eliott Crestan is derde geworden in de finale van de 800 meter op het WK atletiek U20. De atleet uit Namen kwam als vierde over de finish, maar door de diskwalificatie van de Algerijnse nummer 3 Oussama Cherrad schoof hij op naar brons.

  Crestan stelde dit seizoen al twee keer het Belgische record U20 scherper. In de finale werd hij nog zwaar gehinderd door een valpartij van de Brit Markhim Lonsdale, die voor zijn voeten tegen de grond ging. Toch wist onze landgenoot nog een vierde plaats te halen in 1'47"27. 

   

  In de laatste rechte lijn duwde de Algerijn Cherrad hem naar baan vier, de Belgische delegatie legde met succes klacht neer, met het brons tot gevolg.

   

  Tot twee dagen geleden won nog nooit een Belgische mannelijke atleet een medaille op het WK U20, nu heeft België er een gouden met Jonathan Sacoor (400m) en een bronzen met Crestan.

  Tweet Vlaamse Atletiekliga