• home
 • video
 • pas verschenen

  Analisten over 2 Franse goals: "Geen fout en ook geen penalty"

  Ref Pitana floot penalty na tussenkomst van de VAR.

  Ref Pitana floot penalty na tussenkomst van de VAR.

  Frankrijk had in de WK-finale flink wat meeval met zijn eerste twee doelpunten, die ook voer voor discussie waren in de Sporza-studio.

  Bij de 1-0: "Griezmann laat zich vallen"

  Het eerste doelpunt van Frankrijk viel na een vrije trap die Griezmann op een lepe manier versierd had. "Het is verstandig van Griezmann, want hij voelt hem komen en duwt dan de bal weg. Hij valt wel heel makkelijk. Ik vind het geen fout", zegt Frank Boeckx.

   

  "Helemaal niks", valt Wesley Sonck in. "Ik snap dat ook niet van de VAR. Er zijn zoveel discutabele fases geweest en hier gaan ze dan niet kijken. Ik weet wel dat dat bij deze fase niet mag, maar in de optiek van het spel mag dit niet tellen. Het is niet eerlijk, want er is geen fout."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Vlieger en Sonck zijn het oneens over penalty

  Ook over de tweede Franse goal zal nog flink wat inkt vloeien. Wesley Sonck vond het een penalty na ongelukkig handspel van Perisic, maar vond geen gehoor bij Frank Boeckx en Geert De Vlieger.

   

  De Vlieger: "Het is simpel. Het reglement zegt dat de VAR alleen maar mag tussenkomen als de ref overduidelijk een foutieve beslissing genomen heeft. Maar als die scheidsrechter tot 6 keer toe naar dat beeld moet kijken of hij een foute beslissing genomen heeft, dan mag hij zijn mening niet meer veranderen. Het reglement is duidelijk, maar ze passen het weer niet toe. Zo jammer."

   

  Frank Boeckx: "Wat mij stoort, is dat het sowieso geen penalty is als je de bal op je eigen hand kopt, maar wel als iemand anders vanaf 50 cm de bal op je hand kopt. Je hebt toch meer controle over wat je zelf doet dan over wat iemand anders doet?"

   

  Wesley Sonck blijft wel bij zijn standpunt: "Ik vind het penalty. De bal wordt aangeraakt en Mbappé loopt centraal. Je weet nooit of die bal niet tot bij hem kan komen."

   

  "Maar dat staat niet in het reglement van hands", countert De Vlieger. "De discussie is duidelijk. De VAR mocht niet tussenkomen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.