• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Hadden hier ook met de Wereldbeker kunnen staan"

  Jan Vertonghen

  Leyla Vertonghen is blij met papa's medaille.

  Ook na winst in de kleine finale zit de verliesmatch tegen Frankrijk Jan Vertonghen nog dwars. "Maar brons is ook mooi", relativeert de Rode Duivel.

  "Even moest ik aan de Spelen denken"

  Eindelijk heeft recordinternational Jan Vertonghen prijs. In zijn 108e wedstrijd voor de Rode Duivels ging Engeland op het WK met 2-0 voor de bijl. Het leverde hem een bronzen medaille op.

   

  "Zo gaan we toch met iets naar huis", reageert Vertonghen. "Ik ben apetrots op die medaille. Even moest ik aan de Spelen van Peking denken. Toen grepen we in de kleine finale naast het brons (na een 3-0-nederlaag tegen Brazilië, red)."

   

  "Wij spelen nu op ons hoogtepunt en wilden hier ook echt iets neerzetten. Jammer dat het geen goud is geworden, maar brons is ook mooi. Nu kunnen ze nog jaren over ons praten."

  Jan Vertonghen

  In 2008 greep Jan Vertonghen naast brons op de Spelen.

  "Frankrijk was het stugste team"

  Welke match zal Jan Vertonghen altijd bijblijven? "Onze overwinning tegen Brazilië, het voetballand bij uitstek", antwoordt hij snel. "En dat in de kwartfinales van een WK met een landje als België. Daar mag je supertrots op zijn."

   

  "Ik vond België en Brazilië de sterkste landen. Wij hebben ze - met wat geluk - geklopt. Daarna kwam Frankrijk. Dat is het stugste en meest volwassen team."

   

  "Jammer dat we die match verloren. Toen we vanavond een ereronde liepen, dacht ik snel: "Hier hadden we ook met de Wereldbeker kunnen staan.""