• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatlete Tondeur wordt 6e op het WK, Deense Frederiksen wint voor eigen volk

  Alexandra Tondeur.

  Alexandra Tondeur (archieffoto).

  De Deense Helle Frederiksen heeft voor eigen publiek in Odense de wereldtitel triatlon op de lange afstand veroverd. Op het Deense eiland Fyn legde Frederiksen de 3 km zwemmen, 121,5 km fietsen en 30,7 km lopen af in 5u49'04". Onze landgenote Alexandra Tondeur kwam ruim 20 minuten later als 6e over de streep.

  Alexandra Tondeur kwam als 12e uit het water en stond dus voor een inhaalrace. Onze 31-jarige landgenote zag na het fietsen hoe een kopgroepje van 4 buiten schot was. Tondeur eindigde uiteindelijk net buiten de top 5.

  Uitslag:
  1. Helle Frederiksen (Den) 5u49'04"
  2. Barbara Riveros (Chl) op 2'18"
  3. Annabel Luxford (Aus)  
  6. Alexandra Tondeur op 20'24"