• home
 • video
 • pas verschenen

  Saaie Tourritten? Stuyven: "Met goede wind werd organisatie bejubeld"

  Volgens Jasper Stuyven was het met wat wind al veel interessanter geweest.

  Na twee roemloze Touretappes die werden beslist door een massasprint, blijven veel toeschouwers op hun honger zitten. Maar volgens Stuyven valt de organisatie niets te verwijten. "Ze hebben het weer niet in de hand."

  Het peloton kreeg gisteren de langste etappe van de Ronde van Frankrijk voorgeschoteld, maar het werd een langgerekt geeuw van 231km. Ook vandaag viel er amper iets te beleven in de achtste rit. 

   

  Zelfs parcoursbouwer Thierry Gouvenou gaf al toe dat "we niet tevreden kunnen zijn met wat we al hebben gezien".  Wielermagazine Bahamontes is het beu. "We hebben al te veel gegeeuwd tijdens deze Tour. Beste organisatie, doe er iets aan! Alstublieft", klinkt het op Twitter.

   

  Jasper Stuyven (Trek) is het echter niet eens met Bahamontes. "Als de wind gisteren en vandaag goed stond, hadden jullie de organisatie bejubeld", zegt hij. "Het weer heeft zelfs ASO niet in de hand."

   

  En Stuyven staat niet alleen met die mening. Yves Lampaert, Edward Theuns, Tiesj Benoot en Oliver Naesen schaarden zich op Twitter achter hun landgenoot.

  Tweets: