• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleider Konysjev is snoeihard voor "egoïst" Kittel: "Hij is alleen met zichzelf bezig"

  Marcel Kittel.

  Marcel Kittel kon zich nog niet echt mengen in de sprints.

  Het huwelijk tussen Marcel Kittel en Katjoesja is vooralsnog geen succesverhaal. De Duitser won vorig jaar 5 ritten, maar komt er in deze Tour niet aan te pas. "Hij wordt goed betaald, maar hij denkt alleen maar aan zichzelf", klinkt het bij een van zijn ploegleiders.

  Marcel Kittel (30) ruilde vorige winter Quick-Step voor Katjoesja, maar de Duitse sprinter kon bij zijn Russische ploeg nog maar twee keer het zegegebaar maken. Kittel won twee ritten in Tirreno-Adriatico.

   

  In deze Tour lijkt er geen hoofdrol weggelegd voor Kittel, die in de sprints tot dusver niet verder kwam dan een 3e en 5e plaats. De Franse sportkrant L'Equipe had vandaag een gesprek met ploegleider Dmitri Konysjev, die in een zeer korte passage Kittel met de grond gelijk maakt.

   

  "Ik heb niet voor Kittel gekozen. Hij is een egoïst", citeert L'Equipe de voormalige Russische renner. "Hij wordt goed betaald, maar hij interesseert zich alleen maar in zichzelf. Voor de ploegentijdrit in Cholet zat hij tijdens de briefing met zijn telefoon te spelen, om me duidelijk te maken dat ik hem niet interesseerde."