• home
 • video
 • pas verschenen

  "Superblije" Hermans pakt eindzege in Oostenrijk, hattrick voor Visconti

  Giovanni Visconti.

  Giovanni Visconti doet er nog eentje bij.

  Ben Hermans heeft de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Onze landgenoot kwam in de slotrit niet meer in de problemen. De ritzege was voor Giovanni Visconti, die zijn derde dagsucces boekte.

  Ben Hermans legde de basis voor zijn eindzege op de Kitzbüheler Horn. Onze landgenoot won die derde etappe, pakte de leiderstrui en gaf de eindzege niet meer uit handen. Het is de derde Belgische eindzege in Oostenrijk na Stijn Devolder in 2007 en Frank Vandenbroucke in 1996.

   

  De 8e en laatste rit was een kolfje naar de hand van Giovanni Visconti, die ook al de 2e en 4e etappe op zijn naam had geschreven. Bahrein-Merida was de grote slokop in deze rittenkoers, want de WT-formatie won liefst 5 etappes.

   

  De 35-jarige Visconti bracht deze keer een ontsnapping tot een goed einde. Wout van Aert won de sprint in het peloton en eindigde 6e.

  Hermans: "Ik droomde ervan om hier te winnen"

  Ben Hermans scoorde zijn tiende profzege in Oostenrijk. "Ik ben er superblij mee", zei hij. "Ik droomde ervan om deze koers te winnen. Ik kom altijd graag naar deze ronde. Er zijn hier bijna geen vlakke ritten. Ik kwam naar hier voor een plaats in de top tien, maar nu win ik. Alles viel in elkaar."

   

  "De slotrit was op papier redelijk gemakkelijk, maar het was de hele dag op en neer. En er was een heel erg sterke vlucht: alle sprintersploegen werkten en het leek erop dat we hen terug zouden pakken, maar dat lukte nooit. Dus werd het een superzware wedstrijd, de hele dag. Niemand had dat verwacht. Voor mij is deze eindwinst extreem belangrijk."

  Bekijk hier de nipte sprintzege van Visconti:

  Uitslag 8e etappe:
  1. Giovanni Visconti (Ita) 163 km in 3u36'01"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) z.t.
  3. Nick van der Lijke (Ned)  
  4. Nikolaj Mihajlov (Bul)  
  5. Lachlan Morton (Aus)  
  6. Wout van Aert op 49"
  15. Frederik Backaert  
  24. Kevin Van Melsen  
  34. Ben Hermans  
  Eindstand:
  1. Ben Hermans in 29u11'51"
  2. Hermann Pernsteiner (Oos) op 18"
  3. Dario Cataldo (Ita) 44"
  4. Patrick Schelling (Zwi) 1'01"
  5. Riccardo Zoidl (Oos) 1'12"