• home
 • video
 • pas verschenen

  Modric voor WK-finale: "Oorlog heeft ons strijdvaardig gemaakt"

  Luka Modric

  Luka Modric belichaamt de geest van het strijdvaardige Kroatië.

  De Kroatische spelmaker Luka Modric staat voor de match van zijn leven. Een dag voor de WK-finale praat de nummer 10 over zijn de Balkanoorlog (hij verloor zijn opa) en over bondscoach Dalic ("hij krikte ons zelfvertrouwen op").

  "Jaag je dromen na"

  Met Real Madrid heeft Luka Modric (33) al 4 keer de Champions League gewonnen. Morgen kan hij met Kroatië een nieuwe trofee aan zijn palmares toevoegen. Dan staat de spelermaker in de finale tegenover Frankrijk.

   

  Modric groeide op tijdens de Balkanoorlog. Hij was 6 toen Servische militairen zijn grootvader Luka om het leven brachten. Modric en zijn familie sloegen op de vlucht.

   

  "Ik praat er niet graag over, dat is het verleden", vindt Modric. "Natuurlijk speelt het wel een grote rol. Het heeft ons allemaal strijdvaardig gemaakt."

   

  "We hebben veel moeten ontberen. Wat ik geleerd heb, is dat je niet mag opgeven, nooit. Ups en downs zijn er altijd, maar je moet er altijd in blijven geloven. Jaag je dromen na."

  We hebben veel moeten ontberen. Wat ik geleerd heb, is dat je niet mag opgeven, nooit.

  Luka Modric over de Balkanoorlog

  "Coach krikte ons zelfvertrouwen op"

  Zondag worden dromen waarheid voor Luka Modric. Dan speelt hij de finale van de Wereldbeker. Met dank aan coach Dalic. In de voorrondes haalde hij Kroatië uit het slop. Vlak voor de laatste groepsmatch maakte hij zijn entree.

   

  "Dankzij hem staan we nu in de WK-finale", reageert Modric. "We zaten in een crisis toen de coach kwam. Hij praatte op ons in en krikte ons zelfvertrouwen op. "We waren nog altijd goeie spelers", sprak Dalic."

   

  "De coach brengt kalmte in de ploeg. We hebben hem graag. Niet alleen als coach, maar ook als mens."

  Bondscoach Zlatko Dalic en zijn sterspeler Luka Modric.

  63 kilometer

  Luka Modric mag dan wel geen reus zijn, hij beschikt wel over twee snelle beentjes. De nummer 10 van kroatië legde op het WK al 63,03 kilometer af. Geen enkele speler doet beter in 6 matchen.

  VIDEO: Modric scoort tegen Argentinië

  In de groepsmatch tegen Argentinië (0-3) haalt Luka Modric prachtig ooit. Met een afstandschot maakt hij het tweede doelpunt.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.