• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-international Kroatië: "Kalinic moet voor altijd uitgesloten worden van het nationale team"

  Ivan Juric.

  Ivan Juric.

  De Kroaat Nikola Kalinic werd door bondscoach Zlatko Dalic tijdens het WK naar huis gestuurd. Ondertussen schopten zijn landgenoten het tot in de WK-finale. "Hij maakte een grote fout", zegt Ivan Juric, ex-international van Kroatië.

  "Het is een menselijk drama"

  Kalinic is ongetwijfeld de meest ongelukkige van alle Kroaten. Hij zat in de WK-selectie, maar weigerde in te vallen tegen Nigeria door "rugproblemen".

   

  Bondscoach Zlatko Dalic reageerde meteen en stuurde Kalinic per direct naar huis. "Ik heb alleen fitte spelers nodig", klonk het toen.

   

  Het blijft in Kroatië heel stil rond Kalinic. In een interview met RMC Sport heeft Ivan Juric, ex-international van Kroatië, gisteren toch eens stilgestaan bij het voorval met Kalinic. "Het is een menselijk drama", zegt hij.

   

  "Ik ken Kalinic persoonlijk en het is een heel beleefde en vriendelijke jongen. Zijn gedrag is onverklaarbaar. Als hij problemen heeft gehad, moest hij dat zeggen. Dan kon iemand anders naar het WK gaan. Moet hij voor altijd uitgesloten worden van de nationale ploeg? Dat is zeker! Dit was onvergeeflijk."

  Nikola Kalinic.

  Nikola Kalinic.