• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kijk naar de sterke eindsprint van wereldkampioen Sacoor

  Jonathan Sacoor

  Jonathan Sacoor finisht in 45"03.

  Jonathan Sacoor (18) heeft op het WK atletiek junioren de 400 meter gewonnen. De Jamaicaan Taylor leek op de titel af te stevenen, maar dat was zonder de jonge Belg gerekend. In de laatste rechte lijn remonteerde Sacoor Taylor met een sterke eindsprint.

  Snelste Belgen 400 meter

  Jonathan Sacoor finishte in 45"03, goed voor de 4e Belgische tijd ooit.

   

  1. Jonathan Borlée - 44"43 (2012)
  2. Kevin Borlée - 44"56 (2012)
  3. Cédric Van Branteghem - 45"02 (2003)
  4. Jonathan Sacoor - 45"03 (2018)
  5. Fons Brydenbach - 45"04 (1976)

  Sacoor: "Aan mijn tijd te zien is bijna alles perfect gegaan"

  "Alles ging bijna perfect volgens het plan dat mijn coach vooraf had gezegd", vertelde Jonathan Sacoor vanmiddag bij Sporza Radio. "Ik mag zeker niet klagen over de wedstrijd. Aan mijn tijd te zien is bijna alles perfect gegaan."

   

  "We hadden vooraf gezegd dat de Jamaicaan als een gek uit de blokken zou vertrekken en hopelijk zou stilvallen in de laatste rechte lijn. Zo is het gegaan."

   

  Sacoor is nog maar 18 jaar. "Ik had eigenlijk niet zoveel verwachtingen voor dit WK. Ik was ingeschreven met de 13e tijd. Maar ik win en verbreek mijn record met meer dan een seconde, daar kon ik niet van dromen."

   

  "Of ik dat kan verklaren? Op een kampioenschap kan veel gebeuren. Ik heb gedaan wat de coach me gezegd had en dan is het tof om zulke prestaties neer te zetten."

   

  Op het EK bij de grote jongens gaat Sacoor enkel voor de aflossing op de 4x400 meter. "Het is al een ongelofelijk zwaar seizoen geweest. Op zo'n jonge leeftijd moet je voorzichtig zijn. Ik sta volledig achter die beslissing om het rustig te doen op het EK."