• home
 • video
 • pas verschenen

  Kane: "Of ik vooraf getekend had voor een 4e stek? Nope, we deden mee om te winnen"

  Kapitein Harry Kane gaf in de halve finale tegen Kroatië niet thuis, en ook in de kleine finale overtuigde hij niet.

  Kapitein Harry Kane gaf in de halve finale tegen Kroatië niet thuis, en ook in de kleine finale overtuigde hij niet.

  Na de verloren kleine finale tegen de Rode Duivels moet Engeland met lege handen naar huis. De Engelsen maakten zich sterk dat ze, eens de teleurstelling van dit WK is verwerkt, er zullen staan op het EK in 2020.

  Engeland stond woensdag in de halve finale in Luzhniki nog op twintig minuten van de finale, maar in het slot en de verlengingen ging Kroatië er nog op en over.

   

  Na de 2-0 nederlaag tegen België bleven de Engelse bondscoach Gareth Southgate en kapitein Harry Kane nuchter in hun ontgoocheling. Harry Kane richtte het vizier zelfs al meteen op het volgende grote toernooi.

  Bondscoach Southgate keert zonder medaille terug naar Engeland.

  Bondscoach Southgate keert zonder medaille terug naar Engeland.

  Southgate: "België staat veel verder dan wij, maar dit nemen we mee naar toekomst"

  "We speelden tegen een van de beste teams in de wereld. Ze beschikken over uitzonderlijke talenten", vertelde bondscoach Southgate na de wedstrijd in de Zenit Arena.

   

  "België heeft een veel sterker team, waarschijnlijk hun beste ploeg ooit. Zij staan ook veel verder dan wij. Daar komt nog eens bij dat we maar twee dagen voorbereiding hadden. Fysiek en emotioneel zijn we diep moeten gaan in de halve finale, 20 minuten voor het einde konden we de finale al ruiken."

   

  "Ik had mijn spelers voor deze wedstrijd al gezegd dat ik heel trots op hen was. We hadden een analyse gemaakt van ons eigen team, het resultaat daarvan was vandaag zichtbaar op het veld."

   

  "Maar het was inderdaad een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Tegen de beste teams waren we hier nog niet goed genoeg. De spelers hebben echter alles gegeven en meer kan ik niet van hen vragen. Het was wel een geweldige ervaring en dit nemen we mee naar de toekomst."

  Southgate en Kane brachten Engeland naar de halve finales.

  Southgate en Kane brachten Engeland naar de halve finales.

  Kane: "Op het EK 2020 willen we de finale halen"

  Ook kapitein Harry Kane besefte dat Engeland op een sterker België was gebotst. "We zijn teleurgesteld na deze nederlaag, maar moeten hieruit lessen trekken."

   

  "In de tweede periode voetbalden we echt sterk", vond Kane, die met zes doelpunten haast zeker toernooitopschutter wordt. "We zetten goed druk en hadden controle over de Belgen. Hun tweede doelpunt deed ons echter de das om."

   

  "Het was voor ons geen makkelijk WK, met wedstrijden tegen sterke teams. Het was op fysiek gebied ook moeilijk om te recupereren na de halve finales met verlengingen tegen Kroatië."     

   

  De 24-jarige Kane richt als kapitein zijn blik al op de toekomst. "We kunnen zeker nog vooruitgang boeken. We zullen proberen om op het EK in 2020 de halve finales en nadien de eindstrijd te halen."

   

  "We willen dit niveau aanhouden. Of ik vooraf voor de vierde stek getekend had? Nope, we deden mee om te winnen."

  Het interview met Harry Kane

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.