• home
 • video
 • pas verschenen

  Wordt hij het of niet? Hazard: "Diep vanbinnen weet ik dat ik de beste was"

  " "

  Eden Hazard troefde Harry Kane af. De Belg was Man of the Match voor de FIFA.

  Eden Hazard heeft zijn uitstekende WK afgesloten met de bevrijdende goal  én een nieuwe titel van FIFA-Man of the Match. Thomas Meunier scoorde de belangrijke snelle 1-0. "Wij speelden het beste voetbal op dit WK", zegt de echte Belg.

  Hazard knipoogt: "Ik weet zelf dat ik de beste ben"

  Eden Hazard is een meer dan tevreden Belgische aanvoerder. Al heeft hij gemengde gevoelens bij de derde plaats. "Een slecht gevoel, omdat we morgen wilden spelen. Maar als je om de derde plaats speelt, is het fijn om met een goed resultaat af te sluiten."

   

  "Ik denk dat het een uitzonderlijke Wereldbeker was, zowel collectief als individueel. We hebben geen spijt, we hebben alles gegeven en de mensen in België trots gemaakt. Morgen gaan we vieren met de fans, ik hoop dat er veel zijn. Het worden unieke momenten."

   

  "We hebben vandaag een match gespeeld zoals we de laatste jaren gewoon zijn van te doen. We kregen vroeger heel wat kritiek toen we tegen grote landen speelden, maar op deze Wereldbeker hebben we Brazilië geklopt, waren we er dichtbij tegen Frankrijk en we winnen 2 keer tegen Engeland. We zijn echt een grote ploeg geworden."

   

  "Als we nu tegen de andere grote teams spelen, zullen die wel een beetje bevreesd zijn. We hebben klassespelers en werken hard om te winnen. Hopelijk volgt er over 2 jaar een trofee."

   

  Hazard schitterde in Rusland en her en der wordt hij de beste speler van het toernooi genoemd. Denkt hij daar aan? "Ik denk dat ze die aan een finalist zullen geven", relativeert hij. "Als ik het ben, zoveel te beter.  Als ik het niet ben, is dat niet erg. Diep vanbinnen weet ik dat ik de beste was", besloot hij met een knipoog.

  Sonck: "Ik heb Hazard nog nooit zo goed zien spelen"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Meer dan bankzitter" Meunier: "Waren de beste ploeg van het WK"

  Thomas Meunier werd volgens velen gemist tegen Frankrijk, tegen Engeland was hij terug. En hoe: hij maakte de snelle 1-0 en bijna een wereldgoal na een geweldige tegenaanval.

   

  "Bij mijn goal voel ik dat ik in de 16 moet zijn. Dat wordt van mij ook altijd gevraagd. Ik was er en deed mijn job. Het is ongelooflijk dat ik scoor op een WK."

   

  Meunier draafde als vanouds de flanken af: "Ik voel me al het hele WK goed. Ik heb misschien meer frisheid dan de andere spelers, want ik heb minder gespeeld dit seizoen (bij PSG, red). Ik heb er alles aan gedaan om mijn best te doen en te tonen dat ik meer verdien dan bankzitter te zijn. Ik denk dat ik het goed gedaan heb."

   

  De Belgische Wereldbeker was een geweldig avontuur. "Het is mijn mooiste ervaring op professioneel vlak. Ik ben een grote fan van die grote toernooien als WK en EK. Dat staat voor mij boven de Champions League. Ik heb daar altijd over gedroomd. Ik zie graag dat het hele land meeleeft. Ik heb duizenden filmpjes gezien van vierende fans in België. Ik houd van dat Belgische gevoel. Ik ben trots dat ik dit mooie shirt mag dragen."

   

  Het aanvallende, spectaculaire voetbal van de Belgen wordt wereldwijd geapprecieerd: "We kunnen alles. Volgens mij hebben we ook het geluk gehad dat Argentinië, Spanje en Duitsland onder hun niveau acteerden. Wij waren op ons beste niveau en speelden naar onze kwaliteiten. Iedereen heeft dat kunnen zien: volgens mij waren wij de beste ploeg van de Wereldbeker."

  Meunier heeft geen spijt: "Ik ben geen fatalist. Ik kijk niet naar het verleden. Frankrijk was een teleurstelling, maar dat ligt achter ons. De derde plaats is verdiend, we mogen niet teleurgesteld zijn. Over 2 jaar kunnen we het nog eens proberen op het EK. Iedereen van nu kan nog meedoen."

  Tielemans: "Brons op mijn eerste WK is niet slecht"