• home
 • video
 • pas verschenen

  Joachim Gérard en Zweed Stefan Olsson verliezen dubbelfinale Wimbledon

  Joachim Gérard

  Gérard en Olsson verliezen de dubbelfinale in het rolstoeltennis op Wimbledon.

  Pech voor Joachim Gérard en zijn Zweedse tennismaat Stefan Olsson. In de finale van Wimbledon waren de twee niet in staat om de Britse tandem Alfie Hewett/Gordan Reid, het tweede reekshoofd, te verslaan.

  Het Belgisch-Zweedse duo verloor de finale in het rolstoeltennis na een wedstrijd van één uur en 25 minuten in twee sets (6-1 en 6-4). Vrijdag werd Gérard (ITF 6) in de halve finales van het enkelspel door de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF 3) uitgeschakeld.

   

  Gérard won in het verleden de dubbeltoernooien op de Australian Open (2017) en Roland Garros (2014). Hij verloor al dertien grandslamfinales in het dubbelspel.