• home
 • video
 • pas verschenen

  Fissette leidt Kerber naar Wimbledon-zege: "Allerhoogste als coach"

  Wim Fissette ging in november aan het werk met Angelique Kerber.

  Angelique Kerber, de poulain van coach Wim Fissette, pakte gisteren haar derde grandslamtitel, maar wel de eerste op Wimbledon. "Ze stak er bovenuit", zegt haar coach.

  "Heel verdiende overwinning"

  Angelique Kerber gunde Serena Williams gisteren geen 24ste grandslamtitel op Wimbledon. De Duitse pakte na de Australian Open (2016) en de US Open (2016) haar derde grandslamtitel op het Londense gras. Een knappe zege met een Belgisch tintje, want Kerber wordt gecoacht door Wim Fissette.

   

  "Het is een heel verdiende overwinning", zegt hij. "Kerber heeft de laatste wedstrijden fantastisch gespeeld. Het was het totaalplaatje dat we hadden verwacht: ze heeft heel goed geserveerd, speelde agressief en kon zoals altijd rekenen op haar defensieve kwaliteiten. Het kwam allemaal samen. Ze stak er bovenuit op Wimbledon."

   

  "Na een moeilijk 2017 wist ze het even niet meer, maar ik heb altijd benadrukt dat er veel mogelijk was. De beste Angelique hadden we nog niet gezien. Ze is nu 30 jaar, haar beste jaren moeten misschien nog komen. Het is in elk geval een leuke samenwerking."

   

  "Kerber moet fouten maken om eruit te leren. Ze durft soms te lang defensief te spelen. Het was duidelijk dat ze zo geen grand slams kon winnen, dus heeft ze geleerd om de punten zelf te halen. Het geloof is ook gegroeid, hopelijk kan ze dit meenemen en dan zijn er nog mooie dingen mogelijk."

  "Wimbledon is allergrootste toernooi dat je kan winnen"

  Niet alleen Wim Fissette, maar ook Philippe Dehaes en Simon Goffin boeken successen als coach. "De opleiding in België zit goed", zegt Fissette. "Kijk gewoon maar naar hoeveel spelers ons kleine landje in de top 100 heeft. Er wordt goed gewerkt. En als we het goed doen op internationaal niveau, inspireert dat andere coaches."

   

  "Hoe deze zege voelt? Dit is het allergrootste toernooi dat je kan winnen. Het is dan ook het allerhoogst haalbare als coach. Ik heb er geen woorden voor. Dit is fantastisch."

   

  "Voor veel spelers is Wimbledon het absolute hoogtepunt. Het is een fantastisch mooi toernooi met een geweldige geschiedenis. Dit geeft een heel apart gevoel en is een enorme motivatie om verder te gaan."

  "Mertens en Van Uytvanck hebben grote stappen gezet"

  Wim Fissette heeft ook met grote ogen naar de prestaties van de Belgen gekeken. "Ik ken Alison Van Uytvanck al een aantal jaren. Tegen Muguruza heeft ze een ongelofelijke prestatie neergezet. Ze verloor dan wel tegen een sterke Kasatkina, maar ze heeft opnieuw stappen hezet in haar carrière. Ze kan de top 20 halen."

   

  "Ook Elise Mertens heeft grote stappen gezet. Nu kan ze enkel nog details verbeteren: ze ontbreekt enkel nog wat ervaring. Ze kan er uit leren om weer een niveau hoger te schakelen. Ik voel heel veel ambitie bij haar."

  Tweet: