• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps: "Het verleden telt niet, deze spelers schrijven hun eigen verhaal"

  Didier Deschamps leidde Frankrijk 2 jaar geleden ook al naar de (EK-)finale.

  Didier Deschamps leidde Frankrijk 2 jaar geleden ook al naar de (EK-)finale.

  Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, staat morgen met zijn spelers in de finale van het WK. "Voor een speler is er niets beter of sterker dan in een WK-finale spelen", weet de wereldkampioen van 1998.

  Op de persconferentie werd Frankrijk vertegenwoordigd door bondscoach Didier Deschamps en kapitein Hugo Lloris.  Beiden lieten niet echt in hun kaarten kijken, en zwaaiden met veel lof naar tegenstander Kroatië.

   

  "Of dit een droom is?", opent Deschamps. "Voor een speler wel, ja. Niets is beter of sterker dan het spelen van een WK-finale."

   

   "Wat  de Franse tactiek morgen zal zijn? We moeten met vertrouwen spelen, sereen zijn en de focus bewaren", aldus Deschamps.

   

  Kan de ervaring van Deschamps, die in 1998 als Franse kapitein wereldkampioen werd in eigen land, de spelers helpen? "Nee, het verleden telt niet. De spelers leven en schrijven hun eigen verhaal nu."

  Lachende gezichten bij de trainersstaf van de Franse ploeg vandaag.

  Lachende gezichten bij de trainersstaf van de Franse ploeg vandaag.

  "Morgen verwacht ik een sterk en efficiënt Kroatië"

  Over de Kroaten had de Franse bondscoach niets dan lof. "Ik verwacht morgen sowieso een sterk Kroatië. Efficiënt ook, want ze scoorden al 12 keer op dit toernooi."

   

  Kan Frankrijk een voordeel halen uit de 3 verlengingen die Kroatië moest spelen? "Ja, maar laten we niet vergeten dat er slechts 2 basisspelers (Modric en Perisic, red) ook effectief speelden tijdens die 3e groepswedstrijd (die Kroatië met 1-2 won tegen IJsland, red)."

   

  "Maar voor Engeland gold in de halve finales hetzelfde als voor ons. Dus dat zal onze voorbereiding niet beïnvloeden. Zij zullen op hun best zijn."

  Hugo Lloris kan nog de beste keeper van het toernooi worden.

  Hugo Lloris kan nog de beste keeper van het toernooi worden.

  Lloris: "Dit wordt de belangrijkste match uit onze carrière"

  Ook keeper Lloris is uiteraard gebrand op de wereldtitel, nu die zo dichtbij is voor de Fransen. "Dit is een unieke periode in onze carrière, dit wordt ook de belangrijkste match die we ooit speelden."

   

  "We spelen tegen een Kroatië met veel talent, dat zich al 1  keer na verlengingen, en 2 keer na penalty's, wist door te stoten."

   

  "Ze spelen fantastisch, attractief voetbal, en zijn mentaal en fysiek sterk. We zullen de perfecte wedstrijd moeten spelen, met veel overgave, concentratie en de drang om  te winnen. Het zal een aartsmoeilijke match worden."

   

  "Finales zijn altijd lastig, maar ik denk dat de ervaring van de EK-finale ons kan helpen. Wie het grootste hart kan tonen, zal uiteindelijk winnen.", besluit de nationale doelman van Frankrijk.