• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "De beste zal ik niet zijn. Dat is meestal iemand uit de finale"

  Thibaut Courtois en Eric Dier

  Thibaut Courtois gooit zich voor de Engelsman Eric Dier.

  Ze kwamen voor het hoogste goed, maar met brons zijn rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld ook best tevreden. "Het begin van nog iets mooiers", belooft Alderweireld zelfs.

  Courtois: "Mooie plaats in mijn trofeeënkast"

  "Ik ben zeer tevreden met het toernooi dat ik gespeeld heb. Tegen Brazilië en Frankrijk heb ik sterk gekeept, tegen Japan lanceerde ik de beslissende tegenaanval en tegen Panama en Engeland heb ik ook belangrijke ballen gepakt. In de match tegen Tunesië had ik dan weer minder te doen", vat Thibaut Courtois zijn WK samen.

   

  "Of me dat de titel van beste doelman oplevert, betwijfel ik. Meestal kiezen ze een keeper uit de finale. Erg vind ik dat niet. Ik ben tevreden over mijn niveau."

   

  De Rode Duivels waren voor de wereldtitel naar Rusland afgezakt, het is brons geworden na een zege tegen Engeland. "Daar ben ik blij mee. We wilden wereldkampioen worden, maar nu sluiten we ons toernooi ook met een positieve noot af", vindt de nationale doelman.

   

  "En een 3e plaats vind ik ook veel waard. In andere sporten is iedereen door het dolle heen met een podiumplaats op een WK. En ik ben een sportliefhebber", stipt Courtois aan.

   

  "Misschien zijn we nu nog wat ontgoocheld, maar we zullen snel de waarde van onze prestatie beseffen. Mijn medaille krijgt een mooie plaats in mijn trofeeënkast."

  Alderweireld: "Begin van iets mooiers"

  Ook Toby Alderweireld is trots op de prestatie van zijn team. "Tegen Engeland hebben we nog veel wilskracht getoond", reageert de verdediger. "We wilden per se die 3e plaats bezetten."

   

  "Brons is ook mooi. Laat dit het begin zijn van nog iets mooiers. Binnenkort beginnen we weer aan een nieuwe campagne en een nieuwe droom."

   

  In de tweede helft voorkwam Alderweireld de Engelse gelijkmaker. Met veel gevoel voor drama gleed hij de bal van de lijn. "Ik was net op tijd. De bal sprong zo raar dat ik bang was om hem in eigen doel te werken. Gelukkig deed ik dat niet", lacht hij.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  VIDEO: De ultieme redding van Alderweireld

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.