• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Borlée over "perfecte race" Sacoor: "Uitzonderlijk en zelfs historisch"

  Jonathan Sacoor.

  Jonathan Sacoor schreeuwt het uit.

  Jonathan Sacoor (18) heeft zijn visitekaartje afgegeven met een verbluffende gouden race op de 400 meter op het WK U20. Coach Jacques Borlée is in zijn nopjes. "Hij heeft alles van een toekomstig groot kampioen."

  "In de finale liep hij de perfecte race"

  Jacques Borlée zag hoe zijn poulain in Tampere (Finland) naar het goud snelde op de 400 meter in een ijzersterke 45"03. "Hij heeft mijn raad perfect uitgevoerd", analyseerde de coach de race naar de wereldtitel van Jonathan Sacoor.

   

  "Ik had gezegd dat de Jamaicanen als gekken zouden starten en zo geschiedde. Maar hij moest ook niet té traag starten. Dat was een werkpunt voor hem. In de halve finales maakte hij nog een technisch foutje in de bocht, maar in de finale liep hij de perfecte race. Dat is echt uitzonderlijk en zelfs historisch."

   

  Sacoor scherpte zijn Belgisch record U20 aan van 45"72 naar 45"03. Dat was geen verrassing voor zijn coach. "Ik heb 6 maanden geleden al aan de sportief verantwoordelijke van de Vlaamse Atletiekliga voorspeld dat hij wereldkampioen zou worden. Hij heeft alles van een toekomstig kampioen."

  "EK? Hij concentreert er zich op de aflossing"

  Van 7 tot 12 augstus wordt het EK in Berlijn georganiseerd. Na zo knalprestatie en toptijd verandert Jacques Borlée het plan met Jonathan Sacoor niet: de wereldkampioen U20 zal niet deelnemen aan de individuele race.

   

  "Hij concentreert zich daar op de aflossing. Op het einde van het seizoen zal hij 15 keer de 400 meter gelopen hebben. Dat is meer dan genoeg."

   

  "Je mag zo'n jong talent niet opbranden. We zullen nu samen bespreken of hij in de VS gaat studeren, bij de trainer die daar destijds ook Kevin en Jonathan begeleidde."

  Sacoor snelt naar de wereldtitel