• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-ganger Shaqiri blijft toch in Premier League bij Liverpool

  Shaqiri viert een doelpunt.

  Shaqiri scoorde op het WK voor Zwitserland.

  Liverpool heeft Xherdan Shaqiri weggeplukt bij Stoke City. De 26-jarige spits was op het WK in Rusland goed voor 1 doelpunt. De club van Jurgen Klopp betaalde zo'n 15 miljoen euro voor de Zwitser.

  Xherdan Shaqiri komt over van Stoke City, dat op het einde van vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Bij Stoke was Shaqiri topschutter met 8 doelpunten. Op het WK in Rusland scoorde hij één keer tegen Servië. Liverpool telde 15 miljoen euro neer voor de spits. 

   

  "Ik ben zeer blij hier te zijn. Het is een grote club met veel geschiedenis, topspelers en een fantastische trainer," verklaart Shaqiri op de website van Liverpool. "Ik wilde hier enkele jaren geleden al spelen, maar dat ging toen niet door. Daarom ben ik nu eens zo gelukkig hier uiteindelijk toch te mogen voetballen. Ik ben hier om titels te winnen."