• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "We gaan er alles aan doen om die derde plaats te pakken"

  Witsel wil bondscoach Martinez morgen een mooi verjaardagscadeau geven.

  De Rode Duivels kwamen naar Rusland om de wereldtitel te pakken, maar de derde plaats wordt het hoogst haalbare. Aan motivatie voor de kleine finale tegen Engeland ontbreekt het hen desondanks niet. "We willen als derde terugkeren en een feestje bouwen met de fans", zegt Axel Witsel.

  "We verdienen de derde plaats na ons parcours"

  Voor de Rode Duivels werd het een wat zure terugkeer naar Sint-Petersburg, de plaats des onheils van afgelopen dinsdag. "We hadden natuurlijk liever in Moskou gezeten, maar het is nu zo ", zegt Witsel. "Het belangrijkste is om het WK op een mooie manier af te sluiten. We gaan er morgen alles aan doen om die derde plaats te pakken. Het is belangrijk voor ons, voor de staf en voor het hele land."

  "Na de wedstrijd tegen Frankrijk was de sfeer natuurlijk wat bedrukt.  Maar gelukkig hadden we onze families om onze gedachten te verzetten.  We hebben de knop nu omgedraaid en iedereen is klaar voor de wedstrijd van morgen. We willen allemaal eindigen met een overwinning, dat verdienen we na het parcours dat we afgelegd hebben. "

   

  "We pakken de wedstrijd aan zoals alle andere wedstrijden op dit WK. Deze match is niet minder belangrijk. Het blijft toch een WK-match en je krijgt ook niet elke keer de kans om derde te worden op een WK."

  Het blijft toch een WK-match en je krijgt ook niet elke keer de kans om derde te worden op een WK

  Bekijk hier het interview met Axel Witsel:

  "We zullen een kandidaat zijn om het EK te winnen"

  Witsel kan morgen in de kleine finale z'n 96e cap veroveren. Evenveel als Jan Ceulemans. "Ik ben trots dat ik op gelijke hoogte kan komen van Jan Ceulemans, hij was een belangrijke speler voor België. Dit WK is in elk geval mijn beste moment als speler van de nationale ploeg. Ik heb voordien ook al goede matchen gespeeld bij de Rode Duivels, maar op dit WK heb ik mijn beste niveau gehaald."

   

  Zondag staat met Frankrijk-Kroatië de ontknoping van het WK op het menu. Miljoenen mensen zullen de finale bekijken, maar niet Axel Witsel. "Ik denk niet dat ik zal kijken. We zullen op de viering in Brussel zijn met al onze supporters. Ik wil het
  voetbal ook even uit m’n hoofd zetten vanaf het moment dat ik op vakantie
  ben. De favoriet? Ik denk dat Frankrijk zal winnen."

   

  De verzamelde pers wou ook graag weten hoe Witsel de toekomst van de Rode Duivels ziet. "Als je naar ons parcours op dit WK kijkt, waren we maar één stap verwijderd van misschien wereldkampioen worden. Je wil altijd meer, maar ik denk dat we iets moois gepresteerd hebben."

   

  "We moeten nu lessen trekken uit dit WK. In de halve finales wordt het op details beslist, zoals op die stilstaande fase in onze wedstrijd tegen Frankrijk. Maar we zullen kandidaat zijn om het EK te winnen, dat is duidelijk."

  We waren maar één stap verwijderd van misschien wereldkampioen worden. Je wil altijd meer, maar ik denk dat we iets moois gepresteerd hebben

  Bekijk hier de persconferentie van Axel Witsel: