• home
 • video
 • pas verschenen

  Sacoor wordt 1e Belgische wereldkampioen bij U20 in recordtijd

  Sacoor schreeuwt het uit.

  Sacoor (archief) wordt getraind door Jacques Borlée.

  Jonathan Sacoor heeft voor een historische prestatie gezorgd op het WK atletiek U20. Onze landgenoot veroverde goud op de 400 meter en verbeterde daarbij zijn eigen record: 45"03. Nooit eerder werd een Belg wereldkampioen bij de U20.

  VIDEO: de beresterke eindsprint van Sacoor

  Sacoor remonteert Jamaicaan

  In zijn halve finale maakte Sacoor gisteren al indruk door het Belgische record bij U20 uit 1973 van de tabellen te lopen. In de finale deed hij daar nog een schepje bovenop. De Belg ging op de nochtans natte piste nog een stuk harder: 45"03.

   

  Sacoor deelde zijn wedstrijd fantastisch in. De Jamaicanen gingen sneller van start, maar met een indrukwekkende laatste rechte lijn ging hij nog op en over onder anderen topfavoriet Christopher Taylor.

   

  Nooit eerder werd een Belg wereldkampioen bij de U20. Bij de mannen werd er tot nu zelfs nog nooit een medaille gewonnen. De beste prestatie stond tot nu toe op naam van Jonathan Borlée, die in 2006 vierde werd op de 400 meter.

   

  De tijd van Belgian Tornado Sacoor is verbluffend. Hij blijft amper twee honderdsten boven het Europees record bij U20. Op de Belgische ranking aller tijden bij de senioren schuift Sacoor nu ook al voorbij Fons Brijdenbach, Dylan Borlée en Julien Watrin naar de vierde plaats. 

  "Ik kan niet stoppen met lachen"

  Meteen na de finish kon Sacoor zijn vreugde amper de baas. "Dit is ongelooflijk. Dit voelt zo goed. Ik besef het nog niet helemaal, maar dit is een fantastische ervaring."

   

  "Ik weet niet waar ik die kracht in de laatste rechte lijn gehaald heb. Ik zag die finish en ik begon te dromen en alle vermoeidheid verdween uit mijn lichaam. Dat is het ongelooflijke aan de 400 meter."

   

  "Ik ben heel moe, maar ik kan toch niet stoppen met lachen. Ik hoop dat het land trots is." 

  Het podium met Sacoor op het hoogste trapje