• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo-gekte barst los in Turijn: CR7-ijsjes en pizza's

  De eigenaar van het ijssalon houdt het ijsje vast dat vernoemd is naar Ronaldo.

  Leonardo La Porta van Gelateria Miretti hoopt dat Ronaldo snel zijn CR7-ijsje komt proeven.

  Nu Cristiano Ronaldo richting Juventus trekt, zitten ze in Turijn op hete kolen. In de hoofdstad van de regio Piëmont is een heuse Ronaldo-gekte ontstaan. Zo kan je in de stad onder meer al een CR7-ijsje nuttigen.

  Geen voetbalfan

  Toen de transfer van de Portugese superster naar Juventus werd bekendgemaakt, ging er bij Leonardo La Porta, eigenaar van Gelateria Miretti, meteen een belletje rinkelen. De man, die in het hartje van Turijn al 30 jaar een ijssalon uitbaat, bedacht een ijsje dat vernoemd is naar Ronaldo. 

  La Porta bleek in het verleden niet verlegen van een gelijkaardige stunt. Zo maakte hij ook al een ijsje voor de paus. La Porta, die naar eigen zeggen geen voetbalfan is, hoopt dat Ronaldo snel eens het CR7-ijsje van hem komt proeven.  

  De Turijnse ijsmaker blijkt geen alleenstaand geval te zijn. Een nabijgelegen pizzeria is, hoe kan het ook anders, met een CR7-pizza op de proppen gekomen. 

  "Champions League terug van ons"

  De hele Ronaldo-gekte in Turijn weerspiegelt zich ook in alle officiële shops van Juventus. De vraag naar shirts van de Portugees blijkt niet bij te houden. Op de website van Juventus zijn er nog shirts van Ronaldo te verkrijgen, maar voorlopig niet meer in alle maten. 

  De fans van Juventus zijn alvast in hun nopjes met de komst van de wereldster. "De Champions League wordt dit seizoen terug van ons", klinkt het bij vele supporters.

  Een jonge fan van Juventus heeft al een shirt van Ronaldo kunnen bemachtigen.

  Zoals verwacht verkopen de shirts van Ronaldo als zoete broodjes.