• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard strandt in halve finales Wimbledon

  Joachim Gérard mag terugkijken op een mooi toernooi.

  Joachim Gérard (archief) mag terugkijken op een mooi toernooi.

  Joachim Gérard (ITF-6) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Wimbledon-finale. Gérard verloor in de halve finale met 3 sets van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-3): 6-1, 4-6 en 6-2.

  Joachim Gérard wist voor de wedstrijd al dat het halen van een finaleplaats moeilijk zou worden. De Argentijn Fernandez stond vorig jaar nog in de finale van Wimbledon, en had in de kwartfinales al Shingo Kunieda, de Japanse nummer 1 van de wereld, uit het toernooi gekegeld.

   

  Nadat de eerste set met 6-1 overtuigend naar Fernandez ging, kon Gérard in set 2 de stand gelijktrekken: 4-6. In de beslissende set was de Argentijn echter opnieuw niet te houden, hij won die dan ook met 6-2.

   

  Joachim Gérard heeft er hoe dan ook een succesvol toernooi opzitten. Hij mocht met een wildcard deelnemen aan het hooftoernooi van Wimbledon, en stootte er door tot de halve finale. Gérard blijft trouwens nog even op Wimbledon, want hij speelt er vandaag ook nog de halve finales dubbelspel met de Zweed Stefan Olsson (ITF-7).

   

  De Zweedse dubbelpartner van de Belg is overigens ook de tegenstander van Fernandez in de finale van het enkelspel, die zondag plaatsvindt.