• home
 • video
 • pas verschenen

  Rakitic: "Er zullen 4,5 miljoen Kroaten op het veld staan"

  Rakitic rekent zondag op de steun van z'n landgenoten.

  Kroatië staat zondag voor het eerst in de WK-finale en dat brengt wat teweeg in het kleine Balkanland. "Wij hebben een speciale relatie met ons land, er zullen zondag 4,5 miljoen Kroaten op het veld staan", zegt middenvelder Ivan Rakitic.

  "Honderden miljoenen mensen staan achter ons"

  Uitbundinge feesttaferelen afgelopen woensdag in Kroatië na de winst in de halve finale tegen Engeland. Zondag kan het feestje compleet worden voor de Kroaten. Volgens Ivan Rakitic zullen alle inwoners tijdens de WK-finale tegen Frankrijk in het hart en de gedachten van de spelers zitten.

   

  "Dit is een historische wedstrijd. Er zullen 4,5 miljoen Kroaten op het veld staan. We hebben een speciale band en relatie met ons land. Als je dat heilige shirt aantrekt, dan word je een ander persoon", zei Rakitic op een persconferentie 2 dagen voor de finale.

   

  Maar de steun komt volgens Rakitic niet alleen uit Kroatië. "Ik heb het gevoel dat er honderden miljoenen mensen achter ons staan. Ik krijg berichten vanuit alle hoeken van de wereld. We hebben de harten van mensen vanover de hele wereld bereikt, wat aantoont dat we verdiende finalisten zijn."

  We hebben de harten van mensen vanover de hele wereld bereikt, wat aantoont dat we verdiende finalisten zijn

  "Grootste wedstrijd van ons leven"

  Rakitic ziet de finale tegen Frankrijk niet als een kans om wraak te nemen voor de verloren halve finale tegen de Fransen op het WK van 1998. Maar de 30-jairge middenvelder heeft er wel alles voor over om zondag te winnen.

   

  "Ik zou met plezier mijn pensioen accepteren mocht dat de prijs zijn die ik moet betalen om kampioen te worden. Voor mij maakt het niet uit of ik dat moment als verdediger of als invaller zou meemaken."

   

  "Toen ik begon als international had ik de droom om om de twee jaar een grote finale te spelen. Zulke finales bereiken is een wens die uitkomt. Dit is de grootste wedstrijd van ons leven en we willen het veld met opgeheven hoofd verlaten." 

  Modric en Mandzukic bepalen het tempo op training.