Ga naar de inhoud

meest recent

      Officieel: Courtois en Hazard zien Conte niet meer terug bij Chelsea

       vr 13 juli 2018 11:26
      Conte coacht aan de zijlijn.
      Een eindzege in de FA Cup dit seizoen heeft het vel van Conte niet kunnen redden.

      Antonio Conte is geen coach meer van Chelsea FC. De Londense club liet vandaag weten dat de twee partijen in onderling overleg uit elkaar zijn gegaan. Het vertrek van de Italiaanse coach hing al lang in de lucht.

      Conte volgde in 2016 José Mourinho op als coach van Chelsea. In zijn eerste seizoen bezorgde hij de Londense topclub meteen de landstitel. Het voorbije seizoen viel echter tegen met een vijfde plaats in de competitie. Chelsea mist daardoor een deelname aan de Champions League. 

       

      In mei trooste Chelsea zich nog met winst in de FA Cup, na een 1-0 zege tegen Manchester United.

      Weg vrij voor Sarri?

      Wie Conte zal opvolgen, is nog niet geweten. Het gerucht gaat de ronde dat zijn landgenoot Maurizio Sarri, die eind mei verrtok bij het Napoli van Dries Mertens, de grootste kanshebber is.

       

      Bij Chelsea staan met Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi en Charly Musonda vier Belgen onder contract. Die laatste bedankte eerder vandaag Conte in een bericht op Instagram.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.