• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda bedankt Conte: "Je hebt me als een zoon behandeld"

  " "

  Charly Musonda Jr. is Conte dankbaar dat hij op Stamford Bridge mocht voetballen.

  Het heeft er alle schijn van dat Antonio Conte Chelsea-coach af is. Officieel is er nog niets, maar de Engelse media weten dat Maurizio Sarri klaarstaat als zijn vervanger. De spelers wuiven ondertussen al hun coach uit, zo ook Charly Musonda Jr. De jonge Belg doet dat in het Italiaans.

  De 21-jarige ex-Anderlecht-jeugdspeler trok in 2012 naar de jeugd van Chelsea om er zijn opleiding te vervolmaken. Hij zat er enkele jaren bij de U18, U21 en U23, mét een uitleenbeurt aan Real Betis erbovenop.

   

  In de zomer van 2017 nam Conte, die dan net de titel had gewonnen, hem op in de A-kern. De middenvelder mocht heel af en toe spelen.  Hij viel 3 keer in in de Premier League, goed voor 34 minuten en 1 assist. In de FA Cup maakte hij 1 invalbeurt van 12 minuten.

   

  In de Ligabeker had hij wat meer succes: hij mocht in de eerste ronden 2 keer in de basis starten, goed voor 160 minuten voetbal, een goal tegen Nottingham Forest en een assist tegen Everton.

   

  Omdat hij onvoldoende speelminuten kon verzamelen, volgde in de winter een uitleenbeurt van 6 maanden aan Celtic Glasgow. Dat werd geen succes. Musonda heeft nog een contract tot 2022 bij Chelsea.

  "Nooit iemand zo charismatisch ontmoet"

  Ondanks de beperkte speelkansen sprak Musonda gisteravond vol lof over de Italiaanse oefenmeester. "Bedankt voor alles, Mister. Om mij zoveel te leren, me altijd als een zoon te behandelen en me op te leiden tot een man. Bedankt dat je me de kans gaf op Stamford Bridge te spelen. Ik zal je altijd dankbaar blijven, nooit eerder ontmoette ik een man zo charismatisch en aan het voetbal gewijd als jij."