• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Mijn respect voor Mignolet is enorm, maar hij zal niet spelen"

  Roberto Martinez.

  Martinez wil de 3e plaats als verjaardagscadeau.

  0 / 0

  Roberto Martinez heeft op zijn verjaardag nog tijd gemaakt voor de pers. "Het ideale cadeau? Een mooi einde van dit WK natuurlijk." Wat mogen we verwachten van de kleine finale tegen Engeland? "Ik denk dat het tactisch niet veel zal verschillen van de match in de groepsfase, alleen de gezichten zullen misschien anders zijn." 

  "We willen een inspiratie zijn voor de volgende generatie"

  Voor wie er nog aan twijfelde: de Rode Duivels willen de kleine finale tegen Engeland gewoon winnen. "We willen hier met een positief gevoel vertrekken en dan is die laatste match toch heel belangrijk", vertelde Martinez. "We zijn hier nu een maand en het was een ongelooflijke ervaring. 7 matchen spelen op een WK is op zich al een succes, maar elke fan verdient het gevoel van een overwinning om mee te eindigen. Dat zou voor mij ook het beste verjaardagscadeau zijn."

   

  "De twee ploegen hebben geen geheimen voor elkaar. Engeland is dynamisch en snel. En het scoort veel op stilstaande fases. Dat wordt een belangrijke test voor ons. Tactisch denk ik niet dat deze match erg zal verschillen van die in de groepsfase. Maar je zal wel andere gezichten zien. De aanpak is duidelijk, ik zal mijn sterkste ploeg opstellen. Maar misschien komen er wel een paar wissels want sommige spelers zijn erg moe. Ik wil iedereen fit op het terrein."

   

  Wil Martinez spektakel brengen? Volgens de internationale pers was België een van de aantrekkelijkste ploegen op het WK. "Het is duidelijk wie we zijn en hoe we spelen. Onze concepten zijn sterk. De manier waarop is essentieel voor ons. We willen met ons voetbal de volgende generatie Rode Duivels inspireren.  We willen de bal, we willen met combinaties voetballen, dynamisch zijn en veel scoren. We willen daarvan iets typisch Belgisch maken. Hopelijk wordt dit WK een inspiratie voor de volgende generatie."

  "In doel kan je niet roteren"

  Veel details over de opstelling gaf Martinez nog niet. Krijgt Lukaku nog een kans om alsnog topschutter te worden? "Dat zal alvast geen reden zijn om hem al dan niet op te stellen. Individuele prijzen interesseren ons minder, dat heeft Lukaku met zijn spel zelf ook laten zien. Denk maar aan zijn actie bij die late goal tegen Japan. Een spits zou normaal zelf getrapt hebben, maar die actie was een van de beste van het toernooi. Hij is hier voor het team. We willen derde worden. Dat zou het beste resultaat in geschiedenis van België zijn. Dat zou meer betekenen dan die individuele prijs."


  Wie wel zal spelen is Thibaut Courtois. "Ik heb dat al eens gezegd. In het doel is het belangrijk dat er continuïteit is. Courtois zal blijven staan. Onze dankbaarheid naar Simon Mignolet toe is enorm groot. Zijn rol binnen het team is belangrijk, maar niet gemakkelijk. Hij blijft het niveau naar omhoog duwen. Dat zie je ook aan Courtois. Maar in doel kan je niet roteren. Daar kan je iemand geen 5 of 10 minuten gunnen. Ik respecteer Mignolet enorm. Hij blijft onze nummer 2."

  De bondscoach over Hazard: "Je kan een winnende ploeg op hem bouwen"

  Eden Hazard was een van de sterren van dit WK en in de pers wordt er gespeculeerd over zijn toekomst. Zou hij bij Real Madrid passen? "Dat is een makkelijke vraag. Hij is een van de meest complete voetballers van dit moment. Hij kan een defensie ontcijferen. Hij is 1 tegen 1 bij de besten ter wereld. Zijn coördinatie is uitzonderlijk."

   

  "Maar ook zijn persoonlijkheid is fantastisch en hij heeft leiderskwaliteiten. Hij is een echte teamspeler en wil altijd winnen. Zijn standaard is enorm hoog. Hij kan bij elk team ter wereld terecht. Je kan een winnende ploeg rond hem bouwen."