• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Kon mijn werk niet helemaal doen door nerveuze Alapahilippe"

  sprint in Chartres

  "Je wist dat het chaos zou worden in de finale."

  Geen 3e zege voor Fernando Gaviria, die zijn meerdere moest erkennen in Dylan Groenewegen. Yves Lampaert ergerde zich achteraf wat aan het zenuwachtige gedoe in de finale van zijn ploegmaat Julian Alaphilippe. "Waar was dat allemaal voor nodig?"

  Het leek een slaapwandeletappe naar Chartres, maar Yves  Lampaert vond het toch geen rustige dag. "Het zag er op televisie misschien makkelijker uit dan het was. We hebben meer dan 2.000 hoogtemeters afgelegd en de zijwind zorgde steeds voor nervositeit."

   

  "Uiteindelijk is iedereen toch fris in de finale geraakt en dan weet je dat het chaos zal worden. Ik zat goed geplaatst, maar Julian (Alaphilippe) deed  supernerveus. Hij zat te roepen en te doen. Ik weet niet waar dat goed voor was? Ik kon mijn werk niet helemaal doen zoals ik wou."

   

  Uiteindelijk werd Gaviria toch nog 2e, al was het verschil met winnaar Groenewegen groot. "Mocht de etappe sneller geweest zijn, had de gespierdere Groenewegen veel meer energie verloren dan Fernando. Het huidige koersverloop was in Groenewegens voordeel."

  Herbekijk de beelden van de sprint in Chartres