• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA-baas Gianni Infantino: "Rusland organiseerde beste WK ooit"

  De FIFA-voorzitter steekt beide duimen omhoog.

  Infantino verscheen in de opvallende rode hoodie die alle vrijwilligers op het WK dragen.

  FIFA-voorzitter Gianni Infantino vindt het WK voetbal in Rusland de beste wereldbeker uit de geschiedenis. Infantino, die op zijn persconferentie in de opvallende rode hoodie verscheen die alle vrijwilligers op het WK dragen, blikte op een aantal zaken terug.

  "Ware aard Russen leren kennen"

  "Nog voor aanvang van het toernooi zei ik dat dit het beste WK ging worden. Vandaag kan ik dat met overtuiging herhalen. Het is een fantastische, ongelofelijke wereldbeker geworden, het beste WK uit de geschiedenis", aldus Infantino.

  De Zwitser sprak ook zijn bewondering uit voor de feilloze organisatie. "Ik wil Rusland, de Russische regering en president Poetin heel erg bedanken. Dankzij deze wereldbeker hebben we de ware aard van het Russische volk leren kennen. Het WK heeft de perceptie tegenover het land gewijzigd."

  Infantino vindt ook dat Rusland een echt voetballand is geworden. "Rusland is veranderd. Het voetbal maakt nu ook deel uit van het DNA van het land. Dat heeft het te danken aan de prestaties van de nationale ploeg aan het werk dat is geleverd, aan de infrastructuur. Alles was prachtig en efficiënt."

  "VAR is meerwaarde voor de sport"

  Het WK in Rusland werd ook het debuut van de VAR op een wereldbeker. De FIFA-baas vindt dat de intrede van de Video assistant referee het voetbal niet heeft veranderd. 

   

  "Ik was enkele jaren terug vrij sceptisch, maar ik moet toegeven dat het voetbal veel eerlijker en transparanter is geworden dankzij de VAR. Het is een absolute meerwaarde voor de sport."

  48 landen in Qatar?

  Infantino kwam ook nog eens terug op het idee om het WK van 2022 in Qatar mogelijk te laten doorgaan met 48 landen, in plaats van 32. "Dat wordt de komende maanden besproken. Voor de start van de kwalificatiewedstrijden zal er een beslissing genomen worden."

   

  De Zwitser bevestigde ook nog dat het WK 2022 zal plaatsvinden van 21 november tot en met 18 december.