• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen viering voor de Engelsen: "We zijn trots, maar we hebben niet gewonnen"

  Southgate hoopt over 2 jaar wel de hoofdprijs weg te kapen.

  In tegenstelling tot de Rode Duivels krijgt het Engelse team zondag geen warm onthaal in eigen land bij hun terugkomst van het WK in Rusland. De Engelse voetbalbond en bondscoach Gareth Southgate beslisten om het bescheiden te houden. “Als we in de finale hadden gestaan, was het een ander verhaal geweest.”

  "Hopelijk wel viering bij het volgende toernooi"

  Het Engelse team zette in Rusland z’n beste WK-resultaat in 28 jaar neer. Op het WK 1990 in Italië verloren ze de kleine finale met 2-1 van het thuisland. Toen kwamen er bij de terugkeer 300.000 fans op straat in Londen.

   

  Als de Engelsen zaterdag de Rode Duivels verslaan, doen ze beter dan in 1990, maar een viering komt er desondanks niet. “Dat zou mooi zijn, maar het zal dus niet gebeuren”, zei Fabian Delph op de persconferentie daags voor de kleine finale. “De steun van de fans was geweldig. Hopelijk kunnen we het volgende toernooi nog een stap verder gaan en kan er wel gevierd worden.”

   

  De Engelse fans krijgen de spelers dus niet te zien in Birmingham, waar de ploeg zondag landt. Bondscoach Gareth Southgate tempert het enthousiasme. “We zijn wel trots, maar we hebben niet gewonnen. Als we in de finale hadden gestaan, was het een ander verhaal geweest.”

   

  “We hebben wel een verschil gemaakt en dat is een gevoel dat we altijd zullen meenemen. De steun die we gekregen hebben, is immens. Hoe het land zich achter ons verenigde, is misschien wel belangrijker dan onze prestaties. Een parade zou voor één deel van het land zijn en wij vertegenwoordigen het hele land.”

  Fabian Delph hoopt dat er bij het volgende toernooi wel gevierd zal worden.

  Snelders: "De eerste plaats, daar is het om te doen"

  Sporza-analist Eddy Snelders heeft er begrip voor dat er in Engeland geen huldiging georganiseerd wordt. "De Engelse ploeg had geen hoge doelstellingen bij het begin van dit WK, het degelijk doen was de hoofdbetrachting. Dat is heel goed verlopen."

   

  "Alleen heb ik de indruk dat Southgate de organisatoren van het feest wel kan volgen. Die eerste plaats, daar is het eigenlijk om te doen. Dat hebben ze niet gehaald en dus begrijp ik ook wel dat het enthousiasme voor een parade er niet is."

   

  "Southgate hoopt natuurlijk dat hij met die jonge groep nog kan doorgroeien  en dat ze over 2 jaar nog hogere ogen kunnen gooien. "

   

  In België zal het WK van de Rode Duivels wel gevierd worden. Het team wordt zondag om 12.30u op het kasteel van Laken ontvangen door koning Filip. Daarna gaan de spelers in een open bus naar de Grote Markt, waar ze rond 15u op het balkon van het stadhuis zullen verschijnen.