• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel pakt Europese titel tijdrijden, zilver voor Van Wilder

  Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder

  Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder stralen

  Remco Evenepoel heeft zijn suprematie in het wielrennen bij de junioren nog eens extra in de verf gezet op het EK tijdrijden in Brno (Tsj). Evenepoel legde de 23 kilometer als enige onder 30 minuten af. Het zilver was voor onze landgenoot Ilan Van Wilder.

  Waar Remco Evenepoel aan de start verschijnt, lijkt de winnaar al op voorhand bekend. Vorige week won de 18-jarige ex-voetballer van Anderlecht nog alle ritten en truien in de GP Patton. Een verzoek om hem nu al over te hevelen naar de beloftecategorie werd door de UCI weggewuifd.

   

  En dus won Evenepoel zoals verwacht met overmacht de tijdrit in Brno. Ilan Van Wilder, eerder dit seizoen nog winnaar van Nokere Koerse, kon zijn ploeggenoot het beste benaderen.

  Technisch directeur: "Niet evident wat Remco doet"

  "Uiteraard is dit een prachtig resultaat", zegt technisch directeur Frederik Broché van de Belgische bond. "Iedereen begint het stilaan normaal te vinden wat Remco doet, omdat hij de voorbije maanden alles op een hoopje reed. Maar evident is dit niet. Het is toch een EK, met heel wat sterke renners aan de start."

   

  Evenepoel wordt beschouwd als hét grootste talent van de laatste jaren: "Hij heeft het profiel van een ronderenner: hij kan klimmen en heeft een goeie tijdrit in de benen."

   

  Van Wilder pakte zilver: "Ook dat komt niet als een complete verrassing", zegt Broché. "Hij was in goeie doen en wat me nog het meest tevreden stelt is dat hij in de buurt blijft van Remco. Dat is echt wel een goed resultaat. Ilan staat vaak in de schaduw van Remco, maar hij is ook een uitstekend renner."

  Uitslag EK tijdrijden voor junioren

  1.  Remco Evenepoel - 23 km in 29'51"
  2. Ilan Van Wilder op 24"
  3. Antonio Tiberi (Ita) - 40"
  4. Michel Hessmann (Dui) - 1'20"
  5. Alexandre Balmer (Zwi) - 1'29"

  Italiaan Affinia wint bij beloften, Seye wordt 14e

  Bij de beloften was het de Italiaan Edoardo Affini die het gouden eremetaal veroverde. De Italiaan legde het 23 kilometer-lange parcours af in 29'26".

   

  Het zilver ging naar de Sloveen Izidor Penko, die op 26" strandde. De Oostenrijker Markus Wildauer vervolledigde het podium.

   

  Eerste Belg was Guillaume Seye, die 14e werd op 1'31". Brent Van Moer werd 22e op 2'01".